OmniVision nabízí výrobcům nový 13MPx senzor PureCel Plus-S

OmniVision nabízí výrobcům nový 13MPx senzor PureCel Plus-S
2016-03-07T07:00:33+02:00
• 7. 3. 2016

Dodavatel snímače fotoaparátu do projektu Tango oznámil nový senzor pro chytré telefony z vyšších řad. Společnost OmniVision Technologies dala o něm vědět již během letošního ročníku MWC v Barceloně a nyní přes tiskovou zprávu zveřejňuje oficiální informace. Nová součástka nesoucí název OV13870 PureCel Plus-S půjde zanedlouho do sériové výroby, takže pro výrobce chytrých zařízení bude dostupná ještě v tomto roce.

OmniVision-13MP-PureCel-R-Plus-S-Sensor

Oznámený snímač zvládne fotografie v 13megapixelovém rozlišení při maximální kvalitě (45 fps) nebo 4K videa při 60 snímcích za sekundu. Dále Full HD video umí s 240 fps a HD video při 300 fps. Dva hlavní fotoaparáty vedle sebe mohou být v kurzu, což také dokazuje přítomná podpora dual-cam. O kvalitní výsledky by se měl ještě zasadit lepší PDAF (fázové detekce automatického ostření).

I když u jeho tloušťky udávají ucházející velikost 5,2 mm, tak celková úhlopříčka 1/2,6 palců je na dnešní standard poměrně velká. Díky zcela nové architektuře s 1,25mikrometrovými pixely podá oproti předchozí generaci vynikající výkon i za zhoršených světelných podmínek. Výrobce momentálně rozdává jen vzorky za účelem testování. První kusy budou vyjíždět z výrobních linek někdy v druhém čtvrtletí roku 2016.

Zdroj: prnewswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat