Nový iPad Pro (9,7) má menší výkon než větší iPad Pro (12,9)

Nový iPad Pro (9,7) má menší výkon než větší iPad Pro (12,9)
2016-03-23T08:35:00+02:00
• 23. 3. 2016

Představování nových produktů společnosti Apple je vždy hojně sledovanou událostí. Bohužel zarputilí nadšenci do specifikací bývají zklamáni, jelikož se tento výrobce nechlubí frekvencí procesoru, počtem jader nebo pamětí RAM. Zpravidla se zmíní, o kolik je novinka rychlejší než předchozí model nebo jiné zařízení na trhu.

Při představování iPadu Pro s 9,7palcovou úhlopříčkou jsme se dozvěděli, že novinka má vylepšený displej v oblasti gamutu (WiKi) a samotný panel nabízí technologii True Tone. Foťáky mají více megapixelů a například lze natáčet 4K videa. Avšak jednu věc Apple přeskočil, nebo spíše se moc nezmiňoval.

Tentokrát se vyhl srovnávání výkonu, jelikož nový iPad Pro nenabízí tolik výkonu jako jeho starší bratříček v podání iPadu Pro 12,9. Na oficiálních produktových stránkách najdeme, že oba modely jsou vybaveny stejným procesorem Apple A9X, ale pokud zavítáte na podrobnější srovnání všech dostupných iPadů, dozvíte se, že 9,7palcový iPad Pro je 2,4x rychlejší než předchůdce s procesorem A7 a grafika je rychlejší 4,3x.

Screenshot

U 12,9palcového modelu iPad Pro nabízí CPU 2,5x více výkonu než u předchůdce s Apple A7, přičemž grafika je 5x rychlejší.

Budeme si muset počkat, až se provedou komplexní benchmarky a my se tak dozvíme, jaké jsou konkrétní specifikace nového modelu. Zatím můžeme jen spekulovat, proč se tak Apple rozhodl. Připadají v úvahu dvě varianty. Chtěl ponechat větší iPad Pro výkonnější nebo nechtěl zatěžovat u menšího modelu samotnou baterii, která má menší kapacitu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat