Q Motion – první wearable na sledování spánku od Fossil

Q Motion – první wearable na sledování spánku od Fossil
2016-03-13T09:05:48+02:00
• 13. 3. 2016

Ve světech nositelných zařízení se kromě zavedených značek z řad výrobců chytrých telefonů objevují společnosti, které využívají větších zkušeností z hodinářského odvětví. Jedna z nich je také americká firma Fossil a ta dnes oficiálně zařadila další chytrý náramek do svého portfolia. Novinka nesoucí název Q Motion poprvé nabízí možnost monitorovat spánek uživatele. Všechno ostatní má hodně společné s nedávno představeným náramkem Misfit Ray.

Fossil Q Motion

Fossil Q Motion má štíhlé válcovité tělo, pod kterým je ukryt veškerý hardware. Minimalistický design doplňují malé notifikační LED diody. Samozřejmě nesmí chybět vibrační motorky. Výdrž zajišťuje knoflíková baterie známá z klasických hodinek. Výrobce slibuje výdrž až 6 měsíců. Přes mobilní aplikaci si můžete zvolit, na jaká konkrétní upozornění vás bude náramek upozorňovat. Samotná aplikace je dostupná jak pro majitele Android zařízení, tak i jablečných iOS.

Modul díky technologii Smart Tap rozezná počet klepnutí a ke každému lze přiřadit určitou činnost. Od pořízení selfie snímku, přes ovládání hudby až po nalezení spárovaného zařízení. Ze základních funkcí se hodí zmínit měření ušlých kroků nebo nově monitoring spánku. Společnost ukáže Q Motion široké veřejnosti v příštím týdnu během festivalu SXSW. V prodeji budou od léta za cenu 95 dolarů (tj. cca 2 308 Kč bez daně).

Zdroj: arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat