První test modulárního zařízení

První test modulárního zařízení
2016-02-08T07:20:49+02:00
• 8. 2. 2016

Představa situace, kdy si každý uživatel bude moci nakonfigurovat parametry chytrého telefonu, zní fantasticky, ale skutečné provedení zatím pokulhává. Google pod pokličkou projektu Ara pracuje na prototypu modulárního zařízení, které půjde modifikovat po hardwarové stránce za chodu operačního systému. Zatím jsme se nedočkali žádných finálních specifikací, ale na tomto projektu spolupracují další velcí hráči jako Qualcomm. Právě procesor toho výrobce, Snapdragon 810, je použitý v prvním veřejném testu zatím nepředstaveného prototypu A8A01.

o-ARA-facebook

Neznámé zařízení bylo testováno v aplikacích GFX Bench a Geekbench, které mají problematickou databázi, a tak je vůbec otázkou, zda jim lze v následujících parametrech věřit. Tomu nahrává fakt, že obrazovka má nestandardní velikost 13,8 palce a dvojici interních pamětí, což je krajně nezvyklé. Jedná se stále o prototyp, který prochází vývojem a jediné, co zatím skutečně odpovídá realitě, je použitý osmijádrový procesor, jenž se může také ještě změnit. Modulárnost je zatím veliký otazník, protože Google kolem projektu mlčí a jedná se o technický oříšek, který dává pořádně zabrat i takovým velikánům v oboru. Pokud se jim to povede, uživatelé si budou moci koupit jakousi základní desku a zbytek hardwaru doplní dle libosti, podobně jako při stavbě počítače. Všechno má do sebe zapadat a vzájemně fungovat. Výsledky testu jsou zatím samozřejmě tajné.

ara-gfx

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat