Prodej zařízení značky Xiaomi v minulém roce v ČR stoupl čtyřnásobně

Prodej zařízení značky Xiaomi v minulém roce v ČR stoupl čtyřnásobně
2016-02-20T18:40:36+02:00
• 20. 2. 2016
1

Již jste zajisté viděli spousty výsledků jednotlivých prodejců, jak si vedli v minulém roce. Dnes se k nám dostaly další výsledky, a to prodeje zařízení značky Xiomi na českém trhu, jež podle společnosti Lion Mobile, která je hlavním distributorem právě zařízení značky Xiaomi, stouply čtyřnásobně.

XIAOMI_infografika_v2

Xiaomi tak začíná být pro české spotřebitele čím dál známější značka a podle odhadů by se mohlo v České republice prodat až přes 100 tisíc mobilních telefonů a přes půl milionu příslušenství. Nejprodávanějším zařízení v Česku se stala powerbanka s kapacitou 10 400 mAh, v těsném závěsu pak fitness náramek Mi Band, a co se týče mobilních telefonů, tak zde se na prvních prodejních příčkách umístil model Redmi 2.

XIAOMI2

XIAOMI

Obchodní ředitel společnosti LionMobile, provozovatel e-shopu Xiaomimobile.cz, Jiří Opletal k výsledku podotýká:  „Čtyřnásobný nárůst prodejů v ČR v roce 2015 do značné míry kopíruje se zpožděním velmi podobný trend v samotné Číně. Tam stoupl mezi lety 2013 a 2014 prodej Xiaomi z 18 na 60 milionů kusů zařízení, což je 350% nárůst“.

Pro fanoušky právě společnosti Xiaomi může být velice důležitý fakt, že se Xiaomi poprvé oficiálně účastní MWC v Barceloně, což je zcela první prezentace na veletrhu v západní Evropě a na tomto faktu je zřetelné, že Xiaomi má zájem o širší rozšíření mimo svůj původní čínský trh.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Milan Strnadel

21. 2. 2016, 11:52

Osobně je mi proti srsti, když lowend kopírovací čínské značky dobývají trh na úkor společností, které něco znamenaly. Xiaomi na vzestupu, Motorola pouze krásná nostalgie.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat