V Messengeru si můžete zahrát šachy

V Messengeru si můžete zahrát šachy
2016-02-07T08:35:53+02:00
• 7. 2. 2016

Na facebookovém Messengeru se skrývá easter egg (skrytá funkce) v podobě šachové partie, kterou si můžete zahrát s přítelem, se kterým zrovna chatujete.

facebook-logo-702x336

Je to jednoduché. Na mobilním telefonu v aplikaci Messenger napíšete svému známému do konverzace tento příkaz „@fbchess“ (bez uvozovek) a poté si vyberete ze dvou možností. Buď zadáte příkaz „@fbchess help“, což značí nápovědu, která se vám zobrazí. Nebo zadáte „@fbchess play“ a zobrazí se vám hrací plocha.

V nápovědě naleznete příkazy pro pohyb s figurkami, pro remízu, pro konec hry, pro statistiku, pro navázání na hru z jiného vlákna a další. Pohyby se provádí podle standarních zápisů pohybu. Začíná se prvním písmenem dané figurky (v angličtině) a pak políčko, kam má vstoupit. Též je možnost udělat rošádu a další speciální tahy. Hru začíná vždy váš přítel, jelikož je určen jako bílý. Avšak i barva hráče lze nastavit.

o-FACEBOOK-CHESS-570

Z počátku může být hraní trošku složitější, jelikož se budete muset naučit příkazy a pak je správně použít. Navíc na menší obrazovce se to bude hůře hrát. Pokud však jste na PC, můžete hrát šachy na Messengeru v prohlížeči.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat