LG V10 vs. iPhone 6s Plus – stabilizace videa

LG V10 vs. iPhone 6s Plus – stabilizace videa
2016-02-10T19:59:45+02:00
• 11. 2. 2016
3

Podle testů se mezi nejlepší fotoaparáty v telefonech současnosti řadí iPhone 6s Plus a LG V10, který byl představen vloni v září.

 LG-V10-vs-iPhone-6s-Plus-Smartphones-Compare-563x353

Redaktoři webu Phonearena se ovšem zaměřili na funkci, která se již delší dobu objevuje většinou pouze u top modelů. Tou funkcí je stabilizace obrazu, což se týká fotografií, ale nejviditelnější efekt je u videí. Oba výše zmíněné telefony dokáží natáčet video v rozlišení 4K a oba disponují funkcí OIS, tedy optickou stabilizací obrazu. Ta je založena na principu pohybu čoček fotoaparátu proti pohybu telefonu.

Další možností stabilizace videa je digitální EIS – touto technologií disponuje například Nexus 6P. Zde nedochází k žádnému pohybu čoček, ale pohyb je vyrovnáván softwarově, použitím pixelů za rámem obrazu.

Apple použil optickou stabilizací pouze u většího iPhonu 6 Plus/6s Plus, která funguje zároveň i se stabilizací digitální. Jeho menší bratříček se musí spokojít pouze se stabilizací digitální. LG zase do modelu G4 a i V10 použilo technologii OIS 2.0. Za tou se skrývá stabilizace ve všech třech osách, na rozdíl od běžné stabilizace pouze v osách X a Y.

Ovšem i přes využití OIS 2.0 je z videa níže zřejmé, že tuto bitvu vyhrává jablečný telefon. Video natočené během obyčejné chůze dokáže iPhone mnohem lépe stabilizovat.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Lukáš Babic

11. 2. 2016, 21:57

Úplně nevím kam autor článku tímto mířil, ale najít video od nějakého joudy a napsat k tomu pár řádků to jako vážně ? LG v10 používá dvě stabilizace hw a sw synchro, ale pouze do 1080p. Každopádně pokud se budeme bavit o videu, tak subjektivně mi přišlo, že iShit absolutně nestíhal ostřit…

LG V10 podporuje optickou stabilizaci nejvýše při rozlišení FHD při 30FPS, takže jestli bylo video pořizováno ve 4K tak optická stabilizace byla u LG vypnutá :D

zcela jednoznačně opravdu lepší iPhone

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat