Editions at Play – nový typ elektronických knih od Googlu

Editions at Play – nový typ elektronických knih od Googlu
2016-02-11T08:40:18+02:00
• 11. 2. 2016

Editions at Play je výsledkem dvouleté práce Google Creative Labs a londýnského vydavatelství Visual Editions. Společnosti představily novou knihovnu elektronických knih. V ní ale nenalezneme klasický typ ebooku. Čtení knih z Editions at Play má být mnohem interaktivnější, než jak jsme zvyklí u dosavadních elektronických knih.

EAP_Mix_GIF_03

Společnosti pracovali na vytvoření titulů, které jsou speciálně určeny ke čtení v prohlížečích nebo na mobilních zařízeních. Dle vysvětlení tvůrců projektu tak mají být tyto nové knihy mnohem interaktivnější a uzpůsobeny prohlížení na moderních zařízeních. V současnosti jsou k dispozici pouze dvě vydané publikace.

Obě knihy jsou zpoplatněny, uživatelé si je nicméně mohou bezplatně vyzkoušet. Jedna z knih kombinuje příběhy z ulice doplněné o ilustrace a částečnou funkcionalitu z Google Streetview. Kniha tak čtenáři poskytne lepší představu o místě, kde se daný příběh odehrává. Druhá zveřejněná kniha dále nabízí deník dvou fiktivních umělců. Při čtení čtenář může svévolně přeskakovat mezi texty obou autorů. Neexistuje tak předepsaná linka, jak by uživatel měl knihu číst, vše je v jeho rukou.

Editions at Play

phphybeen

V blízké době budou zřejmě zveřejněny i další „interaktivní“ knihy. Google pro maximální využití Editions at Play doporučuje prohlížeč Google Chrome nebo Safari z iPhone 4S (iOS 8 a vyšší). Pro zařízení s operačním systémem Android je doporučená verze KitKat nebo vyšší.

Uvidíme, zda se služba uchytí, nebo jestli brzy skončí jako celá řada jiných služeb od Googlu. A jaký názor na Editions at Play máte vy? Myslíte, že mají šanci uspět?

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat