iPhone 6s Plus – těžký jablečný velikán recenze

iPhone 6s Plus – těžký jablečný velikán [recenze]
2015-12-17T15:00:00+02:00
• 17. 12. 2015

iPhone 6s Plus; Zdroj: Dotekomanie.cz

2

V dnešní recenzi se budeme věnovat v současnosti nejvyššímu modelu s operačním systémem iOS. Tím je iPhone 6s s přídomkem Plus. Toto slovíčko na konci jeho názvu nejen že značí větší úhlopříčku, ale také třeba optickou stabilizaci navíc oproti modelu standardní velikosti. Jak už to tak u Applu bývá zvykem, každý druhý rok vydává „s-kový“ model. Ten si vždy zachová design a přinese klíčová vylepšení uvnitř. Letos tomu nebylo jinak. Jenže stojí tyto inovace vůbec za to? Na to se podíváme ve dnešní recenzi, která bude brána i trochu jako srovnání s předchozí generací.

WP_20151213_13_03_38_Pro

Těžší a tlustší než předchůdce

Začneme již tradičně konstrukcí. Zde došlo k jednomu překvapivému kroku oproti předchůdci. Tím mám na mysli především vyšší hmotnost. Ta totiž stoupla o dvacet gramů na hodnotu 192 g. Měl jsem možnost porovnat v ruce oba modely, iPhone 6 Plus a 6s Plus, a rozdíl je to vskutku znatelný. Zatímco starší model mi přišel na svou velikost lehký, o novince se to rozhodně říct nedá. V ruce i kapse to, jednoduše řečeno, pocítíte.

Vzrostla nepatrně i tloušťka – o 0,2 milimetru. To však není zásadní problém, nynější 6s Plus je stále tenký s rozměrem 7,3 mm. Jak vyšší hmotnost, tak větší tloušťka kupodivu není způsobena použitím jiné pevnější slitiny hliníku série 7000 pro zamezení ohýbání, nýbrž za to může nová technologie 3D Touch. Ale o té až později. Každopádně zda lze nový iPhone ohnout, jsem nezkoušel, na YouTube je ale celá řada videí, kde to zkoušeli, a skutečně pro ohnutí je třeba vykonat mnohem větší sílu. Takovou, kterou v běžné situaci pravděpodobně nikdy nevyvinete. Díky tomu je nějaké ohnutí v zadní kapse rozhodně méně reálné.

Screenshot (59)

Zpracování samotného zařízení je velmi precizní, použitý hliník na mě udělal dobrý dojem. Jen ty plastové proužky na zádech se na telefonu stále nachází, kritizoval jsem to již u recenze na šestku, kritizuji to i nyní. Zkrátka to nevypadá dobře.

Krom toho zde také zůstala zachována vystouplá čočka fotoaparátu. Vloni mi to ani tolik nevadilo, letos je tomu ale jinak. Pokud totiž budete využívat 3D Touch, kde musíte více zatlačit na displej pro mnoho akcí, tak se vám bude na stole telefon viklat. Doporučuji si tedy koupit obal. Na test jsme měli růžově zlatou variantu, která dle mého vypadá lépe ve skutečnosti než na obrázcích. K dispozici je stále barva stříbrná, šedá a zlatá.

WP_20151213_12_30_11_Rich WP_20151213_12_30_06_Rich

Velký displej podruhé

Již je to rok, co jsme se dočkali takto enormně velkého iPhonu. Byl to vcelku nečekaný krok, vydat po jednom modelu s úhlopříčkou čtyři palce hned dva, přičemž ten větší nabídl dokonce 5,5 palce. Tím najednou mohl iPhone konkurovat modelům, jako je Samsung Galaxy Note.

Bohužel narozdíl od tohoto modelu není velký displej tak využitý. Chybí například možnost spustit dvě aplikace vedle sebe či specialita jako stylus. Přesto jsou prodeje pro Apple pohádkové, a to především v asijských zemích. Na ty tato společnost totiž v poslední době stále více cílí. Dnes není žádným překvapením potkat asijského turistu s pádlem s jablíčkem na zádech místo loga Samsungu.

WP_20151213_12_35_13_Pro

Velký displej iPhonu 6s Plus je i přesto skvělý na konzumaci obsahu. Sledování videa či surfování na internetu je díky tomu velmi pohodlné. Potěší také podpora domovské obrazovky v režimu na šířku. Jen je škoda, že spousta aplikací třetích stran, jako třeba Facebook, Google+ a mnohé další umí pracovat pouze v režimu na výšku. Jinak má displej dostačující rozlišení 1920 x 1080 s jemností 401 PPI a jedná se o IPS panel s vynikajícími pozorovacími úhly. Jen černá není tak černá jako u AMOLED displejů.

WP_20151213_12_33_17_Rich WP_20151213_12_33_23_Rich

K čemu vlastně slouží 3D Touch

Velkou novinkou je pak 3D Touch. Tato technologie dříve známá jako Force Touch se stará o rozpoznání síly doteku. Jedná se zároveň o jednu z největších novinek tohoto „S-kového“ modelu a zároveň se jedná o jednu z těch větších inovacích v mobilních telefonech v poslední době. Vsadím se, že za pár let budou mít tuto funkci nové telefony zcela běžně. Telefony testuji již dlouho dobu a toto je jedna z těch funkcí, u které známí po jejím vyzkoušení říkali „wow“. Také je ale nutné podotknout, že Apple nebyl první, Huawei ukázal Force Touch o měsíc dříve u modelu Mate S. Na druhou stranu až u iPhonu 6s je využití síly dotyku praktické.

Nejdříve si tedy povíme, na co je vlastně 3D Touch dobrý. Začneme asi na domovské obrazovce. Zde vám po přitlačení prstu na ikonce vyjede nabídka různých rychlých akcí neboli zkratek přímo do dané aplikace. Například při podržení prstu na aplikaci kalendáře můžete klepnout pro vytvoření nové události. Ušetříte jeden krok.

28322C8E-58F0-4278-85C2-A176DC1E7F88 80DDDE7E-8C9B-462B-A59F-256E5FBCA4AB 2245F3BF-57AF-45F0-964E-6212A71F302C

Další funkce s tímto související se nazývá Peek & Pop. Ta vám dá při zatlačení na odkaz, fotografii či adresu rychlý náhled na danou věc skrývající se za odkazem. Opět se to lépe popíše příkladem, když vám třeba někdo pošle zprávu s adresou nějakého místa, stačí na ni přitlačit a hned se vám ukáže mini mapka přes obrazovku. Pokud potom ještě více zatlačíte, přesměruje vás to rovnou do aplikace Mapy.

Další využití najde tato technologie při přepínání aplikací. Stačí zatlačit u levého okraje a potáhnout směrem doprava a je to. Na klávesnici se při přitlačení objeví na obrazovce kurzor pro přesný výběr textu. Nakonec takovou perličkou jsou „živé“ fotografie, kdy po přitlačení se spustí krátká animace před a po pořízení snímku. A tyto fotky si pak můžete dát i jako tapetu.

WP_20151213_12_27_23_Rich

3D Touch v praxi

Telefon jsem testoval téměř tři týdny. To je dostatečná doba na to, abych se naučil tuto novou technologii v praxi používat. Bohužel, nějak výrazně jsem si na ni nezvykl. Je to sice krásné, bez tohoto přitlačování na obrazovku se lze jednoduše obejít. Samotné zkratky z domovské obrazovky jsem za tři týdny testování v praxi užil asi pětkrát.

Vcelku užitečné je přepínaní mezi aplikacemi, ale také jsem to tolik nevyužíval, a to především z důvodu velikosti modelu Plus. Přejet prstem zleva doprava na tak širokém displeji není nejjednodušší. Nakonec asi nejužitečnější je gesto při přitlačení na klávesnici, kde slouží jako kurzor. Na to jsem si zvykl a to jsem postrádal při návratu na iPhone bez 3D Touch.

88F076F8-CBFF-4D23-A73C-A9AF81E439A6 BE37A32F-1D8C-47BF-BB42-036488F4F19E DDC9F732-03C8-48E7-9757-A41857881322

Pozitivní zprávou ale je, že 3D Touch neukrývá žádná skrytá nastavení, jako je tomu třeba u hodinek Apple Watch. Tím pádem ho vlastně vůbec nemusíte používat. A nakonec ho lze v nastavení i vypnout.

Lepší TouchID

Další kapitolou je čtečka otisků prstů TouchID. Ta si v iPhonu odbyla premiéru před dvěma lety s příchodem modelu 5s. Nyní jsme se v rámci 6s dočkali druhé generace této čtečky. Ta má být především rychlejší. A je tomu tak. Čtečka je neskutečně rychlá, stačí prst jen přiložit, hned zvednout a je odemčeno. Telefon se odemkne tak rychle, že si nestihnete ani přečíst čas na uzamčené obrazovce.

Velkou výhodou je také vyšší spolehlivost, a to především pokud máte vlhké prsty. S tím totiž měly předešlé generace trochu problém. Čtečka je vskutku bleskurychlá, bohužel ji nakonec trochu zpomaluje samotná animace odemykání systému iOS. Konkurence však nespí a třeba nové nexusy jsou na tom s rychlostí velmi podobně.

WP_20151213_12_40_34_Pro

Více RAM a Apple A9

Nyní něco k samotnému hardwaru. Jak už to u Applu bývá, něco jako velká operační paměť zde není zvykem. Důvod je jednoduchý, operační systém iOS je šitý na míru pár konkrétním zařízením. Přesto však 1 GB působil již vloni u staršího modelu poněkud zastarale. Top modely s Androidem mají totiž dnes běžně tři a mnohdy i čtyři gigabajty. Novinka se tak chlubí 2 GB RAM technologie LPDDR4. To rozhodně chválím, pocítíte to nejvíce v Safari po otevření mnoha panelů. Po vrácení na ty starší se totiž stránka nebude muset znova načítat.

Procesorem je čip z vlastních dílen s názvem Apple A9. Jedná se o dvoujádrový čip s jádry Twister na frekvenci 1,85 GHz. Tento čip je pak vyráběn dvěma různými výrobními procesy. Varianta s čipem od Samsungu využívá 14 nm, verze od TSMC pak 16 nm. To znamená, že čip od druhého zmíněného výrobce také zabere v telefonu trochu větší plochu, konkrétně o 8,5 mm čtverečních.

Ačkoli se na internetu objevila kauza, že varianta s procesorem od TSMC nabízí delší výdrž baterie či vyšší výkon, Apple toto tvrzení dementoval. Nakonec bylo i nezávislými testy prokázáno, že při běžném uživatelském používání je rozdíl mezi těmito čipy v rozmezí dvou až tří procent.

Siri stále naslouchá

Jistou zajímavostí je pak také integrace koprocesoru M9 přímo do procesoru. Tudíž již ani nelze hovořit o tomto čipu jako koprocesoru. Každopádně nyní se čip M9 stará také o neustálé naslouchání pro aktivaci Siri. Po aktivaci této funkce v nastavení stačí kdykoliv říct „Hey Siri“ a pak svůj příkaz. Velmi užitečná je tato aktivace například pokud jedete v autě. Hlasová asistentka sice stále neumí česky, avšak pokud umíte anglicky, tak vám může být i k užitku.

Nový je pak také vibrační motorek. Kvůli němu se dočkala nepatrného zmenšení baterie, ale o tom až v kapitole o výdrži. Taptic Engine, jak se tento nový vibrační motorek jmenuje, se pyšní možností vykonat mnohem kratší vibrace než u předchůdce. Tato krátká zavibrování jsou pak jako odezva využívána při použití 3D Touch. A opravdu tato kombinace tvoří skvělý pár, dává vám to totiž výbornou odezvu, že jste na něco zatlačili. Pokud máte telefon položený na stole, iPhone 6s je při vibrování tišší. Jinak je v kapse ale dostatečně intenzivní.

WP_20151213_12_25_37_Rich

V základu stále jen 16 GB

Apple iPhone 6s je stále k dispozici v několika variantách lišící se velikostí úložiště, přičemž ta nejnižší možnost je bohužel 16 GB. Slovíčko bohužel je zde opravdu na místě, protože máte k dispozici pouze 11,4 GB prostoru k využití v případě námi testovaného modelu Plus. Na menším modelu to může být o trochu více.

Velikost 16 GB je nicméně opravdu málo a velmi doporučuji sáhnout po variantě se 64 GB. Dnes má totiž skoro každá druhá aplikace přes 100 MB. Přidejme si k tomu možnost nahrávat 4K videa a pořizování live photos a máte za pár dní plný telefon a na nějaké hry můžete rovnou zapomenout. Je opravdu škoda, že není základní model vybaven 32 GB. Na druhou stranu, takto na nás Apple více vydělá, protože 32 GB by mohlo leckomu stačit. K dispozici je pak také varianta se 128 GB.

Již u loňského modelu jsme se dočkali integrace NFC čipu. Ten je zde využíván ale jen pro platební službu Apple Pay. Ta zatím stále není dostupná v našich končinách, a ačkoli máme dnes NFC terminály na každém rohu, ještě si asi nějakou chvíli počkáme. Čip NFC nelze bohužel využít pro nic jiného. Sdílení třeba kontaktů či párování zařízení přes tuto technologii by rozhodně přišlo vhod.

WP_20151213_12_28_07_Rich

Připojení k internetu obstará samozřejmě LTE. To zde podporuje opravdu velké množství frekvencí včetně všech českých. Další konektivitu obstarává UMTS (3G) a EDGE (2G). Z bezdrátových sítí iPhone 6s Plus umí ještě Bluetooth nejnovější verze 4.2 a WiFi 802.11 a/b/g/n/ac včetně technologie MIMO. To dohromady tvoří skvělou kombinaci a připojení k internetu je tak vskutku rychlé.

Drátovou konektivitu zajistí konektor Lighting. Na něm je především skvělá možnost zapojit ho jakoukoliv stranou. To dnes zvládne ale i rychle se rozšiřující standard USB-Type C. Integrována je pak také celá řada senzorů, kde nedošlo k žádná změně oproti loňské generaci. V 6s-ku tak nalezneme barometr, akcelerometr, gyroskop, snímač okolního osvětlení a snímač přiblížení.

Vydrží víceméně více než jeden den

Baterie se oproti předchůdci mírně zmenšila, a to konkrétně z 2 915 na 2 750 mAh. Apple nicméně slibuje stejnou výdrž, a to až 24 hodin hovoru, 14 hodin přehrávání videa a až 80 hodin přehrávání hudby. Každopádně v praxi je výdrž velmi dobrá, jeden den dá 6s Plus naprosto bez problémů. Většinou vám navíc při menší zátěži zbude i na další den. Nabíjení trvá necelé dvě hodiny a je trochu škoda, že Apple neintegroval rychlé nabíjení.

Konečně větší rozlišení

Posledního navýšení megapixelů jsme se dočkali s příchodem model 4s v roce 2011. To tehdy stoupl počet z pěti na osm. Dnes po čtyřech letech nám s modelem 6s přibyly další čtyři megapixely. A je to jen dobře, rozlišení 8 MPx v porovnání s konkurencí působí dnes dost archaicky. Máme tedy 12 MPx a s tím souvisí i celá řada nových technologií.

Použit byl nový snímač od Sony, který přidává do standardu RGB ještě jeden bílý subpixel. Při prezentaci se Apple samozřejmě také chlubil, že krom toho, že nový iPhone lépe fotí, tak snímky mají i lepší barevné podání. Velikost každého pixelu ale s navýšením megapixelů klesla na 1,22µ oproti 1,5µ u předchůdce. Clona zůstala zachována na hodnotě ƒ/2,2. Tento parametr by si také zasloužil vylepšit, konkurence se často chlubí clonou i ƒ/1,8.

WP_20151213_13_03_52_Pro

V praxi fotí novinka velmi dobře. Snímky jsou ostré, barevné podání věrné a ve dne jim není moc co vytknout. V noci je to již horší. Ne že by byly výsledky špatné, konkurence je ale o kousek dál především díky nižší cloně. Na druhou stranu, pokud porovnáme noční snímky s dvěma předchozími generacemi, pokrok je zde znát. Model 6s Plus zde navíc díky optické stabilizaci dokáže zvolit o trochu delší expoziční čas, což výsledku také pomáhá.

Zvýšení megapixelů se nicméně nedočkala jen zadní kamerka, nýbrž i ta přední a je to jen dobře. Původních 1,2 MPx působilo již vloni u předchozího modelu velmi zastarale. Nyní, u modelu 6s, jsme se dočkali skoku na 5 MPx. Kvůli tomu lze také pořizovat videozáznam přední kamerkou ve Full HD.

B733DAE0-437F-4DFA-A5A8-958D7278D31C 840F3C6E-333A-4368-8AE6-DCE078E7512B

9B37C15B-2DC0-4517-B713-E6E7A2C8E7EA FA1DBCA6-4833-4FB3-AEB6-B667B3CC515B

Není ale všechno zlato, co se třpytí. U loňského iPhonu bylo u přední kamerky k dispozici HDR v reálném čase a nešlo ho ani vypnout. Tato funkce zde letos chybí a HDR se pouze automaticky zapne, když telefon usoudí, že je třeba. Bohužel ho nelze vynutit a toto rozpoznání není úplně spolehlivé. Nakonec to však takový mínus není, více megapixelů je totiž rozhodně znát. Spíše by se hodilo integrovat kamerku se širším záběrem. U zadního fotoaparátu je ale zapnutí/vypnutí HDR zcela v normálu.

A3B93FD8-A0B1-4D41-A5FA-DF31A2289FAF A1865869-00BC-465B-ACF5-12B492F6584F

ECA94A52-7ED5-4EFA-9D68-26BC07ABFFAD 48019C2D-665E-4E77-A5F7-6BF78DB4B3A0

Novinkou je pak také blesk u této přední kamerky. Není to tedy úplně blesk, ale jen rozsvícení displeje. Ten na toto probliknutí dokáže třikrát zvýšit intenzitu svého maximálního jasu. V noci tak dokáže situaci velmi pomoct, zvlášť u velkého modelu Plus. Navíc nesvítí jen bíle, ale mění barvu pro co nejpřirozenější odstín výsledné fotky. Apple to pak pojmenoval TrueTone blesk, který již můžeme znát ze zadního fotoaparátu.

Další novou funkcí jsou takzvané „live photos“ neboli v překladu živé fotografie. Tuto vlastnost jsem si velmi oblíbil. Funguje to tak, že iPhone neustále snímá obraz a po vyfocení snímku lze přehrát část před a po pořízení snímku. Tyto live fotky si zobrazíte přitlačením na displej. V počítači pak naleznete soubor s fotografií a krátkým videem s méně snímky za sekundu. Ovšem podstatné je zmínit, že podobnou funkcionalitu jsme mohli vidět už dříve u jiných výrobců.

Další ukázkové snímky a videa můžete nalézt v tomto albu na Google Photos

Natáčíme ve 4K

Natáčení videí s rozlišením 4K (3840 × 2160) je další nová funkce. Sice je to pro mnohé uživatele stále zbytečné, avšak televize s tímto rozlišením jsou dnes relativně dostupné. Video v tomto případě zabírá také mnoho místa a uživatelé s 16 GB úložištěm tak natočí maximálně 30 minut záznamu. Výhodou většího modelu Plus je optická stabilizace. Trochu nepochopitelně ji opět postrádá menší model. OIS je ale vynikající a stabilizuje vskutku výborně. Rozhodně pak také potěší navýšení rozlišení při nahrávání slow-motion videí při 120 snímcích za sekundu. To nyní probíhá ve Full HD (1920×1080). Natáčet můžete v tomto rozlišení i při 60 snímcích za sekundu. Výsledná videa jsou kvalitativně výborná.

Tradiční jablečný systém

Operačním systémem je samozřejmě iOS. Konkrétně nám na test dorazil s verzí 9.1. O budoucí aktualizace je u Applu velmi dobře postaráno, minimálně dvě další majoritní aktualizace na letošní model dorazí. Test byl prováděn na verzi 9.1, posléze jsem nainstaloval betaverzi 9.2 z jednoho prostého důvodu. Animace 3D Touch totiž nebyly úplně plynulé. Tuto chybu už řeší nová verze 9.2, která již nedávno vyšla ve své finální verzi. Rychlost a odezva systému je ale perfektní, jako to vždy u nových iPhonů bývá.

AA8880FE-1C54-4BAF-B491-5302E13AA3D7 CCD96821-502A-4A86-B3AB-499F6BD30498 A913E724-724A-409A-8F06-D3A6823C8446

Základní principy systému asi není třeba nějak výrazně popisovat. Na domovské obrazovce se vyskytují všechny nainstalované aplikace, které lze dále třídit do složek. Přejetím dolů od horního okraje obrazovky zobrazíte Notifikační centrum, přejetím nahoru pak Ovládací centrum.

09A15609-5517-408C-A0E6-B4DB23AE4BC9 EC99E886-316C-4CD0-BB62-D64290347B05

Na větším dnes recenzovaném iPhonu je pak navíc systém přizpůsoben větší velikost v režimu na šířku. Mnoho aplikací tudíž používá dva sloupce obsahu vedle sebe. Bohužel je trochu škoda, že není k dispozici možnost spustit dvě aplikace vedle sebe. Vcelku nepochopitelné rozložení prvků pak nabízí klávesnice. Po boku standardních písmen nalezneme totiž z obou stran ještě dvě řady dalších zkratek. Psaní na ní se mi ale nezdálo úplně pohodlné. Naštěstí si lze z App Store stáhnout jinou klávesnici.

Apple vám k telefonu zdarma dodává navíc kancelářský balík iWork – Pages, Numbers a Keynote a také multimediální balík iLife. Ten obsahuje editor videa iMovie, dále editor fotografií iPhoto a hudební nástroje v aplikaci GarageBand. Tyto aplikace ale nemusíte instalovat. Bohužel je zde vestavěná celá řada dalších, které již neodinstalujete. Mám tím na mysli aplikaci k párování s Apple Watch, Najít přátele, Podcasty, Najít iPhone či iCloud Drive.

97F12239-9532-434D-A8AC-42B2B680A203 (1) 02592BC5-825D-451D-8285-2D35A704925F

Zhodnocení

A máme tu zhodnocení celého modelu. Apple nezměnil design oproti loňskému modelu, což je u „S-kových“ modelů běžné. Tím pádem zde zůstaly neduhy předchůdce, a to vystouplá čočka fotoaparátu a bílé proužky na zádech. K tomu se navíc přidala u modelu 6s plus vysoká hmotnost. Potěšením je ale naopak pevnější konstrukce. Velkého zlepšení se dočkala čtečka otisků prstů TouchID, která je nově rychlejší a spolehlivější. Fotoaparát má větší rozlišení a zase o trochu lépe fotí. Umí navíc pořizovat „live photos“, které jsem si oblíbil. Výkon je také zase vyšší. Nová technologie 3D Touch je pak rozhodně zajímavý počin, který ale v praxi u mě neobstál a nenašel jsem nějaký jeho větší užitek.

Ve srovnání s konkurencí to bude mít však iPhone 6s Plus těžké. A nejen s konkurencí, i ve své stáji najde soupeře. Předchůdce totiž stále nabízí dostatek muziky za hodně peněz. Tedy rozhodně za méně peněz než dnes recenzovaný model. Cena totiž začíná na 24 390 Kč za nejnižší model se 16 GB, který je kvůli této kapacitě úložiště nepoužitelný. Vyšší verze s 64 GB pak stojí 27 590 Kč, a to je již vskutku vysoká částka. Pokud jste ale fanoušek Applu a chcete to největší a nejlepší od nich, není co řešit, pravděpodobně nebudete příliš zklamáni. Jinak je tu ale spousta telefonů s podobnou výbavou za mnohem nižší cenu.

WP_20151213_12_41_32_Pro

Klady:

  • Fotoaparát s optickou stabilizací
  • Bleskurychlé a spolehlivé TouchID
  • Vysoký výkon

Zápory:

  • Nevzhledné proužky na zádech
  • Vystouplá čočka fotoaparátu
  • Základní verze jen se 16 GB

alza

Za zapůjčení zařízení iPhone 6s Plus pro účely této recenze děkujeme obchodu Alza.cz, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Ondra Podolinský

17. 12. 2015, 15:39

Nejde mi do hlavy, že by HDR nešlo u 6s vypnout/zapnout, když na pětkových modelech jde. Leda by bylo tak rychlé, že už to dělá automaticky a vypnutí nedává smysl.

Miroslav Růžička

VIP 17. 12. 2015, 19:23

V článku jsem to drobně upravil, tento odstavec se totiž vztahuje k přední kamerce, u zadní to je normální jako všude jinde. A je to opravdu tak.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat