Kovová Nokia na uniklé fotografii, pravděpodobně jde o chystaný model s Androidem

Kovová Nokia na uniklé fotografii, pravděpodobně jde o chystaný model s Androidem
2016-01-14T07:15:45+02:00
• 14. 1. 2016

Od doby, co Microsoft odkoupil mobilní divizi Nokie, jsme se nesetkali s žádným novým telefonem s finským logem. To proto, že dle akviziční smlouvy měla Nokia zákaz jakkoliv se znovu angažovat v mobilním průmyslu do roku 2016. Jak se již delší dobu ukazuje, Nokia pravděpodobně hodlá využít letošní možnosti návratu k výrobě telefonů a pravděpodobně chystá model s Androidem, který se nyní ukazuje i na uniklé fotografii.

Nokia-new

Z té lze již na první pohled jasně vidět, že se jedná o celokovovou konstrukci, čemuž nasvědčují i plastové předěly kolem LED diody a ve spodní části konstrukce. Zatím toho z fotografie nelze moc poznat a ani není jisté, zda se nejedná o podvrh. Telefon by měl disponovat displejem o velikosti 5,0″ – 5,5″ a předpokládá se také dobrá výbava v oblasti fotoaparátu a reproduktorů. Dle některých zdrojů je již tento model dokonce ve fázi testování, což nasvědčuje také brzkému představení, ke kterému by mohlo dojít během několika následujících měsíců.

Kromě tohoto telefonu se již dříve hovořilo i o záhadném modelu s označením Nokia C1, který měl údajně přijít ve dvou verzích s rozdílnými systémy, Androidem a Windows 10 Mobile. Dle posledních spekulací a úniků je však mnohem více pravděpodobné, že se dočkáme jen jedné varianty, a to právě té s Androidem. Není se ani čemu divit, po dosavadních zkušenostech Nokie s Windows Phone, který ji částečně přivedl do finančních potížích, které byly zakončeny až v září 2014 odkoupením mobilní divize Microsoftem.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat