Nokia C1 – první opravdový androidí telefon? Aktualizováno

Nokia C1 – první opravdový androidí telefon? [Aktualizováno]
2015-11-27T13:50:34+02:00
• 27. 11. 2015
6

Aktualizováno 27. 11.

Ohledně vzkříšení společnosti Nokia a znovu zavedení vlastní výroby chytrých telefonů, jsme již psali v září – viz článek níže. Postupem času se objevilo pár renderů nového zařízení, jejichž účelem bylo prý ukázat opravdový telefon s nímž má finský výrobce opět stoupat vzhůru a ještě dále. Bohužel jedna informace vyvrací druhou a jediným potvrzeným faktem se zdá být to, že Nokia v roce 2016 opravdu hodlá představit svůj vlastní chytrý telefon.

nokia-c1

Nové informace pak říkají, že bychom se mohli dočkat verze androidí a Windows 10, což je poměrně zavádějící. Už jen představa, že se Nokia chce opět spřáhnout s Microsoftem poté, co se od sebe oddělili, není moc reálné. Na druhou stranu však mít pokryté dva systémy s tím, že se jedná zrovna o společnost Nokia, nezní tak špatně.

Tímto tahem by, a teď to berme pouze čistě teoreticky, mohl systém Windows pro telefony získat velké množství uživatelů. Bohužel nic není potvrzeno a jak si můžete všimnout, snímky, s nimiž máme co do činění, jsou trochu více odlišené, i když hlavní prvky telefonu zůstaly zachovány – poměr zakulacení rohů či poměrně úzké rámečky.

Na oficiální informace a představení telefonu si budeme muset ještě chvilku počkat, avšak už nyní je vidět netrpělivost lidí čekajících na obnovení tak dlouho obdivovaného finského technologického giganta.

Původní článek 4. 9.

Finská společnost Nokia nesmí ještě nějakou dobu vyrábět smartphony, což vyplynulo z dohody s Microsoftem. I tak se objevují spekulace o připravovaném telefonu. Nyní zde máme údajné rendery nového zařízení s názvem C1.

Nokia-C1-Android-phone-render (1)

Nicméně nemyslete si, že model  C1 bude nést označení vlajkové lodi. Dle všech dosavadních informací by se mělo jednat pouze o lehký nadprůměr, tedy co se týká spekulovaných specifikací.

Nokia-C1-Android-phone-render

Historky z podsvětí naznačují, že zařízení bude velmi tenké, což naznačuje i jednotné tělo a snímky spodní strany, kde je vidět microUSB konektor. Displej by měl být 5palcový s HD rozlišením (720 x 1280 pixelů). Pod kovovým šasi možná bude tepat SoC Intel Atom a doprovázet jej bude 2GB operační paměť, 8MPx hlavní kamera a 5MPx přední kamera. Systém je jasný, bude to zajisté Android.

Jak vidíte, nejedná se o žádný zázrak, avšak prorazit může i tak. Pokud bude nastavena rozumná nebo velmi výhodná cena, můžeme se těšit opět na starou dobrou finskou společnost s kvalitními produkty, jak jsme dříve všichni znali. Nicméně představení je zatím v dáli a možná produkce k zákazníkům nepřijde dříve, než v polovině roku 2016, kdy oficiálně končí dohoda se společností Microsoft.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

S čistým androidem a cenovou politikou.Nemelo by se zapomenout na nástupce skvělého foto čipu ala 1020, 808

Nokia by měla vyrábět telefony s čistým androidem

Miroslav Pelej

5. 9. 2015, 9:09

Nokia zachrápala , je to škoda ,byly to velmi kvalitní telefony – kdyby šly na Android hned , dnes mohli byt na špici a myslím i s cenovou politikou

Lukáš Pavlica

5. 9. 2015, 8:26

Podle obrázku to vypadá tak na 6″….

Jiří Rossler

4. 9. 2015, 20:01

Tak na to sem hodně zvědavej!

Na Nokii s Androidem se celkem těším..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat