Čínská vláda povolí Googlu spustit své služby

Čínská vláda povolí Googlu spustit své služby
2016-01-17T12:40:18+02:00
• 17. 1. 2016

Spory táhnoucí se několik let mezi čínskou vládou a společností Google přejdou konečně do společného smíru. Podle šéfa Chen Xudong z firmy Lenovo je definitivně všechno na dobré cestě k tomu, aby obchod Play včetně jeho přidružených služeb byl v letošním roce znovu spuštěn. Do místních médií sice unikly první informace, ale ty neodhalují žádný přesnější časový rámec, kdy má všechno oficiálně odstartovat.

Play

Nicméně za vším může stát stále rostoucí podíl chytrých zařízení běžících pod Androidem v Číně. To alespoň povede k tomu, že Google získá větší kontrolu nad svým operačním systémem a přinese jednotnou aplikaci pro stahování bezpečného obsahu. Součástí finálního návrhu by mělo být, že bude vytvořena regionální verze obchodu a služeb Play, která nepůjde proti jejich zákonům. Takže lze nepochybně očekávat citelnou filtraci obsahu.

Samotný Google za poslední měsíce vynaložil mnoho úsilí, aby celý spor byl dotažen k vzájemnému prospěchu. Začal více spolupracovat nejen s místními firmami vyvíjejícími softwary (například Mobvoi). Dále máme na mobilním trhu nový Nexus 6P od Huaweie nebo Lenovo získalo značku Motorola. Významných akvizic proběhlo více než dost. Zůstává otázkou, jak se vyrovná s konkurenci. Ve světě si vybudovalo silné jméno Xiaomi s MIUI a v Číně existuje dostatek zavedených služeb pro získávání aplikací.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat