Chytré telefony se stanou skutečně chytrými díky Movidus

Chytré telefony se stanou skutečně chytrými díky Movidus
2016-01-28T07:55:06+02:00
• 28. 1. 2016

Slovíčka smartphone překládáme dnes jako chytrý mobilní telefon, ale jako takové se již prosadilo do běžného života. Ačkoliv reprezentuje zařízení, které má být chytré, tak ve skutečnosti není. Poskytuje jen rozšířené funkce, které jsou zakořeněny v softwaru a které musí ovládat uživatelé. Některé úkony lze automatizovat, ale to je tak vše.

Velké společnosti stále více tlačí na vývoj chytrého asistenta, který vám napomůže nejen v běžných úkonech, ale bude vaším osobním asistentem, jenž bude moci reagovat na potřeby. Do této chvíle jsou všechny centralizovány v centrech firem a jejich možnosti využíváme skrze mobilní připojení k internetu.

Google chce posunout tuto strojovou inteligenci blíže k uživateli, konkrétně do samotného mobilního zařízení. Napomoci mu má společnost Movidus, která se touto problematikou zabývá a vyvíjí čip MA2450. Ten má efektivně a úsporně přinést strojovou inteligenci přímo do zařízení, která nemají být až tak závislá na připojení k internetu.

Screenshot_14

Mohlo by se tak jednou stát, že mobil rozpozná majitele nejen podle předlohy, ale například podle chování, používání zařízení a podobně. Případně napomůže s vyhledáváním přímo v zařízení nebo bude poskytovat služby na základě porozumění.

Google by si tak jednak trochu ulehčil práci se zvyšováním výkonu kvůli každému novému zařízení. Uživatelé by se navíc nemuseli spoléhat na přípojení k internetu, přičemž celý proces bude rychlejší bez většího zpoždění.

Zatím se jedná o navázání spolupráce mezi společnostmi Movidus a Google. Samotná implementace a využití v reálu je ve hvězdách.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat