ZTE představilo šestipalcový Axon MAX, zatím pouze pro Čínu

ZTE představilo šestipalcový Axon MAX, zatím pouze pro Čínu
2015-12-20T18:15:14+02:00
• 20. 12. 2015

ZTE představilo nového zástupce své high-end modelové řady Axon, model Axon MAX, který svůj název dostal zcela oprávněně, a to nejen kvůli velikosti zařízení. Tento šestipalcový gigant má co nabídnout, i co se hardwarové výbavy týče, bohužel zatím byl představen jen pro Čínu a o dostupnosti v Evropě či kdekoliv jinde nepadlo ani slovo.

gsmarena_003

Původně se spekulovalo o nasazení procesoru Snadpragon 810, což se nakonec nepotvrdilo.  Výrobce sáhl po osmijádrovém Snapdragonu 617, kterému asistují ještě 3 GB paměti RAM. Velký AMOLED displej dostal také velké rozlišení, konkrétně Full HD a navíc disponuje 2,5D zakřivením po stranách, což v kombinaci s kovovým rámečkem vypadá velice dobře. Jinak konstrukčně je zajímavý i svou tloušťkou, která činí pouhých 7,5 mm.

ZTE-AXON-MAX

Na kovových zádech nalezneme 16MPx fotoaparát s velmi dobrou světelností f/1.9 a zároveň disponuje funkcí PDAF pro bleskurychlé ostření za 0,1 sekundy. Samozřejmostí je přisvětlovací LED dioda, pod níž je umístěna čtečka otisků prstů. Přední fotoaparát také nezklame a nabízí hned 13 MPx se světelností f/2.2, což milovníky selfie jistě potěší. Na spodní straně pak nalezneme konektor USB-C, kterým díky technologii Quick Charge 2.0 nabijete 4140mAh baterii na 60 % pouze za půl hodiny.

gsmarena_002

Zajímavou vychytávkou je pak samostatný čip pro zpracování audia, AK4961 24-bit ADC. Co se softwaru týče, nalezneme zde předinstalovaný Android 5.1 Lollipop s nástavbou MiFavor 3.5, o případné aktualizaci na Android Marshmallow se výrobce nezmínil. Co však víme, je cena telefonu, která činí 2 799 čínských jüanů, což je v přepočtu přibližně 10 740 korun.

Barevné provedení omezil výrobce pouze na zlatou variantu, stejně tak dostupnost je zatím omezena pouze na Čínu, kde se telefon začne prodávat ke konci prosince. O dostupnosti mimo Čínu zatím bohužel nemáme žádné bližší informace.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat