Německo se chystá zakázat prodej mobilních telefonů HTC

Německo se chystá zakázat prodej mobilních telefonů HTC
2015-12-18T07:45:25+02:00
• 18. 12. 2015
2

Po rozsudku německého soudu, čelí tchajvanský výrobce HTC zákazu prodeje chytrých telefonů a jiných mobilních zařízení v Německu. Tohle přidává další drsnou ránu do historie této značky, která se již tak potýká prudce klesajícím podílem na trhu.

htc-logo-1

Rozhodnutí soudu přichází od podání žaloby od Acacia Research Corporation, se sídlem v USA. Ta podala žalobu na HTC kvůli neoprávněnému použití patentů, které se týkají standardních mobilních technologií. Jeden z hlavních patentů, které HTC používalo, se týká technologie kódování hlasu.

Soudní příkaz byl udělen 27. listopadu, ale až ke konci tohoto měsíce má začít platit. Jakmile rozhodnutí vstoupí v platnost, nebude HTC moci prodat své zařízení přes Deutsche Telekom, jednu z největších telekomunikačních společností v Německu s ročními tržbami více než 60 miliard eur.

HTC poukázalo, že se chce odvolat se proti rozhodnutí soudu, a spolupracuje s Deutsche Telekom, aby zajistily jen omezené narušení služeb svých zákazníků. Zatímco HTC stále klesají prodejní čísla, tak se firma pokouší inovovat marketing a produktovou strategii. Společnost se pokusila proniknout i na trh wearebles, ale spuštění své vlajkové lodi řady wearables odložila až do začátku roku 2016.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Ján Valkovič

18. 12. 2015, 9:56

Acacia patrí medzi najväčších patent trollov

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat