Dropbox upouští od Carousel a Mailbox

Dropbox upouští od Carousel a Mailbox
2015-12-08T07:31:12+02:00
• 8. 12. 2015

Dropbox na svém blogu, respektive CEO Drew Houston a CTO Arash Ferdows, oznámil, že ukončení podpory aplikací Mailbox a Carousel se již chýlí a dává uživatelům posledních pár měsíců na zálohování všech dat. Konkrétně u Carouselu se uživatelé dočkají nástroje pro export, aby neztratili své fotografie. Podobně tomu je i u Mailboxu, kde zálohujete své konverzace.

carousel-dropbox

Celý problém tkví v tom, že hlavní funkce, jež byly vlastní pro obě služby, se po čase dostaly do oběhu mezi známější aplikace. Například služby Google Fotky či Apple fotky udělaly z Carouselu poměrně zbytečnou aplikaci, ačkoliv Dropbox uvádí, že hlavní funkce budou přeneseny do hlavní aplikace pro pohodlí uživatelů. Vývojáři se prý také poučili z fungování Mailboxu a hodlají tak vylepšit komunikaci mezi uživateli opět v hlavní aplikaci Dropbox.

mailbox-android-c.0

Mailbox má být ukončen již 26. února, Carousel o měsíc později, až 31. března. Uživatelé tak mají dost času na zálohy a třeba dodatečně si projít vše, co v aplikaci mají a setřídit si data pro následné použití. Nástroj pro export dat bude oficiálně dán uživatelům začátkem příštího roku.

Obě aplikace již delší dobu nevykazují podporu ze strany vývojářů a například na Twitteru se taktéž nic neodehrává. Je pravděpodobné, že Dropbox přistoupil k tomuto kroku z dobrých důvodů, které byly promýšleny daleko dříve a bylo nutné na ně přistoupit. Možná se tak ale dočkáme vylepšení hlavní aplikace, jak CEO Dropboxu slibuje, což jistě není k zahození. Nicméně na to si ještě chvilku budeme muset počkat.

Zdroje: blogs.dropbox.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat