Chrome pro Android verze 47 – záložky a nové menu

Chrome pro Android verze 47 – záložky a nové menu
2015-12-07T07:30:39+02:00
• 7. 12. 2015
1

Záložky, ať už v jakémkoliv prohlížeči, jsou hojně využívány uživateli. Přeci jen to zrychlí otevírání většího množství stejných stránek a uložit si na pozdější dobu URL je také fajn funkce – hlavně když jste v danou chvíli například zaneprázdnění. Chrome to částečně řeší velmi rychlým stavovým řádkem, jehož hlavní prioritou je napovědět uživateli, co chce pravděpodobně otevřít. Nyní se však Chrome pro Android dočkal nového rozložení a extra funkce pro záložky.

chrome-47-2 chrome-47-1

Nové rozhraní ukazuje možnost editace každé záložky díky tlačítku „nastavení“ na pravé straně. Horkou novinkou je také pravé vysouvací „burger“ menu, na nějž jsme všichni zvyklí. Zde tak naleznete hlavní rozložení všech záložek – všechny záložky, mobilní záložky, záložky a ostatní záložky. Novou funkcionalitu zapnete flagem – chrome://flags/#enhanced-bookmarks-experiment.

Někteří uživatelé tvrdí, že nové rozložení již automaticky vidí při aktualizaci prohlížeče Chrome verze 47, bohužel tomu není u všech a právě pro ty je tu flag zmíněný výše. Rozhraní si lze aktivovat poměrně jednoduše bez velké námahy a snad si jej bude moci aktivovat každý.

Je vidět, že Google si dá záležet i na maličkostech, ačkoliv na některé, neustále opakující se, žádosti uživatelů o nové funkce nebo předělání starých již reaguje jen zřídka. Snad se tedy novinka bude líbit uživatelům natolik, že se Google, byť jen trochu podvolí a bude se chvilku soustřeďovat na optimalizaci svého prohlížeče či dodělání některých funkcí.

logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Prosím jde nějak u Lišta záložek – otevřít záložku na pozadí?
Starší verze to umožňovala.
Díky

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat