Shift5+ je modulární smartphone se dvěma operačními systémy

Shift5+ je modulární smartphone se dvěma operačními systémy
2015-11-16T08:20:45+02:00
• 16. 11. 2015

Německý výrobce telefonů Shift přišel se zajímavým nápadem. V prosinci totiž spustí předobjednávky modelu Shift5+, který nabízí modulární součástky uvnitř telefonu a navíc dokáže pracovat se dvěma operačními systémy. Zákazník bude mít na výběr mezi Androidem 5.1 Lollipop a Windows 10 Mobile. Zatím však není jisté, zda půjde mezi systémy přepínat, nebo zda se bude muset uživatel spokojit jen s jednou variantou.

shift-5-plus

Specifikace telefonu zatím nejsou jednoznačné a známé budou až v prosinci při spuštění předobjednávek, předpokládá se však, že by měl telefon přijít se čtyř nebo osmijádrovým procesorem, minimálně 2GB pamětí RAM a úložištěm o velikosti alespoň 32 GB. Fotoaparát by měl obdržet snímač s rozlišením 13 MPx, přední kamerka dostane 5 MPx. Výměnná baterie pak nabídne kapacitu mezi 2500 a 3000 mAh.

Nejzajímavější na celém telefonu je, že baterie není jediná věc, kterou půjde vyměnit. Dle popisu výrobce bude v případě poruchy telefonu možné jednoduše vyměnit také displej, vnitřní úložiště a další důležité komponenty.

Cena za telefon je prozatím stanovena na 399 eur, tedy přibližně 10 800 korun. Pokud si však telefon objednáte již nyní, zřejmě vás zklame fakt, že do prodeje půjde telefon až ve třetím čtvrtletí příštího roku. Poté bude také zvýšena cena, a to na 444 eur, což je v přepočtu asi 12 000 korun.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat