AdDuplex – již 7 % všech telefonů s Windows běží na Windows 10 Mobile

AdDuplex – již 7 % všech telefonů s Windows běží na Windows 10 Mobile
2015-11-30T08:30:35+02:00
• 30. 11. 2015
1

Systém Windows 10 Mobile ještě ani oficiálně nevyšel, a i přes to má již 7% podíl mezi všemi verzemi mobilních Windows po celém světě. Důvodem je program Windows Insider, který umožňuje zúčastněným uživatelům testovat nejnovější verze systému.

Tento měsíc má Windows 10 Mobile již zmíněných 7 %, oproti předchozímu si pak polepšil hned o 1,3 % z předchozích 5,7 %.

gsmarena_001

Podle grafu je letošní listopad také prvním měsícem, kdy byl zaznamenám pokles podílu zařízení s Windows Phone 8.1, což je do dnes stále nejvíce rozšířená verze. Oproti poslednímu období si pohoršil o pouhých 0,4 %, stále však zaujímá většinových 78,9 % ze všech telefonů s Windows.

Podíl systémových verzí však není to jediné, co nám poslední zpráva od AdDuplexu poskytuje. Již tradičně je k dispozici i přehled podílu jednotlivých modelů, bohužel zde chybí statistiky o České republice, takže se podíváme alespoň na přehled telefonů v USA a v sousedním Německu.

adduplex-windows-phone-statistics-report-november-2015-8-638

Ve Spojených státech patří první místo v tabulce Lumii 635, kterou používá 32,5 % ze všech uživatelů telefonů s Windows. Na druhém místě se umístila velice populární Lumia 640, která byla na trh uvedena v první polovině roku a za svou nízkou cenu nabízí velice dobrou výbavu. V podstatě se jedná o nejlepší Windows Phone ze střední třídy, a tak se nemůžeme divit, že si za poslední měsíc polepšila o 2,2 %. Oblíbené jsou také telefony jiných výrobců než Nokia/Microsoft, podíl telefonů ostatních výrobců činí 23,4 %.

adduplex-windows-phone-statistics-report-november-2015-11-638

Lumia 640 pak slaví úspěch i v Německu, kde se ze šestého místa vyšplhala po 2,9% nárůstu na třetí příčku v prodejnosti. Největší podíl má Lumia 630 se 14,1 % a na odbyt jde také Lumia 930, což byl donedávna poslední top model s Windows Phone. Již pár dnů však lze zakoupit nejnovější top modely Lumia 950 a Lumia 950 XL, uvidíme tedy, jak nástup nových modelů zamává s čísly a celkovým podílem jak nové verze systému, tak i podílem jednotlivých modelů.

Zdroj: blog.adduplex.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

android ia doomed :(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat