Waze vytvořil infografiku nejlepších a nejhorších států pro řízení

Waze vytvořil infografiku nejlepších a nejhorších států pro řízení
2015-10-14T14:23:49+02:00
• 13. 10. 2015
1

Většina z nás se jistě již setkala s komunitní navigací Waze. A tvůrci navigace sklízí v poslední době řadu úspěchů. Jeden z nejvýraznějších milníků společnosti patří bezpochyby nákup Googlem v roce 2013. V poslední době jste také mohli zaslechnout o zprávě testování spolujízdy v Indii. Komunita, která používá tento navigační systém, je tak velmi rozmanitá. A proto se zástupci společnosti rozhodli zveřejnit infografiku, ve kterých státech se dá řídit vozidlo nejlépe, a ve kterých naopak nejhůře.

Download-Waze-3-6-for-Android

Jednotlivá města jsou porovnávána na škále od 1 do 10 v rámci Global Driver Satisfaction Index. Vyšší číslo znamená lepší hodnocení. Tvůrci se zaměřili na několik oblastí, dle kterých jednotlivá města hodnotí. Jedná se například o hodnocení provozu, bezpečnosti na silnicích, nebo kvality silnicí.

A ačkoliv v České republice patříme mezi velké kritiky našeho současného stavu dopravy, za výsledky se rozhodně stydět nemusíme. Vítězem se v celkovém hodnocení stalo Nizozemsko, které obdrželo hodnocení 7,9. Česká republika se nicméně umístila na 5. místě s hodnocením 7,1 bodu. Dobře se ale jezdí i u našich sousedů na Slovensku, kteří ukončují TOP10. Překvapením jistě nebude část zemí, kde se na světě jezdí nejhůře. Jedná se především o země chudšího charakteru a dále o země, které pro Evropany mají opravdu zvláštní systém dopravy.

2_At-A-Glance 3_Traffic-Index_Waze_1247

Za zajímavé můžeme považovat také hodnocení plynulosti provozu. I zde se Česká republika umístila na 4. místě. Slovensko je v tomto případě na tom ještě lépe a zaujalo 2. pozici. Na nejvyšší příčce se i v rámci tohoto hodnocení umístilo Nizozemsko. Celá infografika je dostupná na blogu Waze.

Zdroj: blog.waze.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Markus Haluska

13. 10. 2015, 16:20

wau :D my bratia sme dobry

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat