Waze testuje v Izraeli program spolujízdy

Waze testuje v Izraeli program spolujízdy
2015-07-07T07:50:54+02:00
• 7. 7. 2015
1

Jsou to již dva roky, co se rozhodl Google vložit nemalé peníze do nákupu služby Waze. Ta se představila světu jako jedna z největších komunitních navigačních aplikací. Uživatelé zde mohou sdílet informace o dopravě a vy tak máte například přehled o tom, kterým úsekům se na cestě vyhnout. Samotný vývoj však rozhodně neustává. Nově je v Izraeli testován program spolujízdy.

google-waze

Princip tohoto systému je poměrně jednoduchý. Zájemce o odvoz zaplatí řidiči malý poplatek za to, že jej odveze do práce a z práce. Waze pro tyto účely vyvinul aplikaci RideWith. Ta bude využívat navigační systém Waze k tomu, aby dokázal zmapovat, jaké cesty využívají řidiči do práce nejčastěji. Po získání těchto dat následně dochází ke spojení řidičů a zájemců o odvoz, kteří mají společnou cestu.

Program byl spuštěn v oblasti druhého největšího města Izraele – Tel Avivu. Zatím se však jedná o pouhý koncept. Až na základě úspěchu by se mohl rozšířit i do dalších oblastí. Řidiči využívající RideWith budou limitováni možností využít pouze 2 odvozy za den. Tím se tak tvůrci snaží zabránit tomu, aby si skrze aplikaci mohl někdo začít reálně vydělávat. A vlastně se tak snaží předejít problémům a odlišit se od Uberu.

Download-Waze-3-6-for-Android

Samotní zástupci společnosti neočekávají, že v prvních týdnech bude poptávka obrovská. Jedná se tak o pouhý pokus, který by se do budoucna mohl proměnit v zajímavý projekt. Ocenit by jej mohly osoby, které potřebují odvoz do práce, ale nemají vlastní automobil. Je vhodné také zmínit to, že by se jednalo o velkou konkurenci podobným službám, které již dnes existují.

Zdroje: reuters.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Karel Toman

7. 7. 2015, 12:44

No určitě zajímavý projekt. Dokázal bych si jeho využívání představit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat