Nexus 4 se již dočkal Androidu 6.0 Marshmallow, neoficiálně

Nexus 4 se již dočkal Androidu 6.0 Marshmallow, neoficiálně
2015-10-11T10:04:31+02:00
• 11. 10. 2015

Netřeba diskutovat o faktu, že drtivá většina uživatelů používajících Nexus 4, se mírně řečeno zlobí, kvůli rozhodnutí Googlu nepodporovat nadále toto zařízení a neposkytnou oficiální aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow. Nicméně, jak už bývá zvykem, komunita je silnou součástí Androidu a jeho custom ROM verzí, díky čemuž se i ti, co vlastní Nexus 4, mohou radovat z nejnovější verze Androidu.

moto-x-vs-nexus-4-aa-nexus-4-standing

Avšak v cestě k aktualizaci nám stojí jeden drobný problém, nebo možná dva. Při řešení prvního, narážíme na nemožnost prozatímní aktualizace, která by byla plně bezpečná či rychlá. Různí vývojáři již nyní pracují na custom ROM, jejíž účelem je přinést nový Android Marshmallow na nepodporovaná zařízení. Jedním z nich je i Dmitry Grinberg, na jehož stránkách můžete najít postup portace na model Nexus 4.

Uživatel Google Plus, Aldrin Holmes, si chce též vytvořit vlastní ROM Androidu 6.0, již má být na 80 % své práce, kterou si následně budete moci stáhnout a využít ve svém zařízení.

Bohužel dalším problémem je to, jak dostat ROM do telefonu. Budete totiž potřebovat vlastní GAPPS, což může být pro méně zkušené uživatele problém. Rozhodně doporučuji si přečíst vše na výše odkazovaných stránkách, včetně komentářů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat