Microsoft Surface Book – první notebook z Redmondu

Microsoft Surface Book – první notebook z Redmondu
2015-10-06T21:57:22+02:00
• 6. 10. 2015

Spousta lidí si myslela, že už se několik týdnů ví o všem, co se dnes Microsoft chystal představit. Přišlo však překvapení, které nikdo ani trochu nečekal. Redmondský gigant kromě tabletu Surface Pro 4 představil také svůj vůbec první notebook, který nazval Surface Book. Specifikacemi se trochu podobá právě tabletu Surface Pro 4, v lecčem je však lepší a především designem dokáže zaujmout.

cqpmygcuaaalfhd.png_large_story

Displej má úhlopříčku 13,5 palce a přichází s opravdu zajímavou hardwarovou výbavou. Použitý procesor je opět z šesté generace Intel procesorů Skylake, grafický čip je GeForce s GDDR5 RAM. Co se paměti RAM jako takové týče, nalezneme i zde 16 GB a interní úložiště nabídne až 1 TB v základu.

microsoft-surface-book-19.0

Microsoft si perfektně vyhrál i s kloubem, a tak lze z notebooku snadno udělat tablet. Displej je oddělitelný a je schopný fungovat samostatně, nezávisle na základu. Je taktéž možné ho po oddělení otočit a přiklopit na zbytek notebooku, jedná se tak o skvěle promyšlený konvertibl, ze kterého by si konkurence měla vzít příklad.

microsoft-surface-book-2.0 microsoft-surface-book-10.0

Základní část s klávesnicí nabídne po bocích dva porty USB 3.0 a také SD slot. Kapacita baterie je neznámá, poskytnout by však měla výdrž až 12 hodin na jedno nabití, což je vskutku dobrý výsledek. Touchpad je vyroben ze skla a již zmíněná klávesnice má mít zdvih pouhých 1,6 mm, přičemž by měla být také mimořádně tichá.

Ani zde si Microsoft neodpustil narážky vůči Applu a zdůraznil, že Surface Book je hned dvakrát výkonnější než konkurenční MacBook Pro, o čemž já osobně ani v nejmenším nepochybuji. Dostupný by měl být 26. října, přičemž předprodej začíná již 7. října. Cena odpovídá výbavě, za nejlevnější variantu dáte $1499, což je bezmála 44 000 korun bez DPH.

screenshot_(114)_story

Zdroje: neowin.net, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat