Surface Pro 4 představen – dle Microsoftu je to nejvýkonnější tablet

Surface Pro 4 představen – dle Microsoftu je to nejvýkonnější tablet
2015-10-06T20:47:32+02:00
• 6. 10. 2015

Microsoft dnes představil nástupce svého tabletu Surface Pro 3 a při prezentaci vůbec nešetřil superlativy. Údajně je to nejvýkonnější a nejtenčí tablet, což specifikace opravdu potvrzují. Přímo při představování si pak Microsoft nenápadně utahoval z Applu a jeho nedávného představení iPadu Pro a Apple Pencil, což jsou výrobky až příliš nápadně podobně právě tabletu Surface Pro 3.

CQpJc9oVAAAB6Zy.0

Surface Pro 4 na první pohled vypadá stejně jako předchůdce, sám Microsoft však zdůraznil, že změnili vše, co my nevidíme. A opravdu je tomu z většiny tak, jak bylo řečeno. Zapracovalo se především na výkonu, oproti předchůdci je o 30 % výkonnější a oproti MacBooku Air je výkonnější hned o 50 %. Při pohledu na specifikace je pak jasné, proč je tomu tak. V tabletu totiž pracuje 6. generace procesoru Intel, tedy Skylake v kombinaci s hybridním chlazením.

microsoft_0246

Tím však přehlídka špičkových parametrů nekončí, paměť RAM lze zvolit až 16 GB a interní úložiště může poskytnout až 1TB prostor, za což si Microsoft jistě zaslouží pochvalu. Tablet přitom klame tělem, toto vše se totiž podařilo nacpat do těla s tloušťkou pouhých 8,4 mm. Displej má úhlopříčku 12,3 palce, rozlišení činí 2736 x 1824 pixelů a krytý je odolným sklem Gorilla Glass 4 o tloušťce 0,4 mm.

microsoft_0250

Samozřejmostí je také pero Surface Pen, které lze po předchozích žádostech uživatelů uchytit pomocí magnetu přímo k samotnému tabletu. Pero dokáže rozeznat až 1024 různých úrovní tlaku a konečně se dočkalo funkce gumy, což v praxi znamená funkční druhou stranu pera. Baterie v peru by pak měla vydržet celý rok a není možné ji dobít, pouze vyměnit.

microsoft-surface-pro-16.0

Neodmyslitelnou součástí tabletů Surface je také pouzdro s klávesnicí a i to se dočkalo několika vylepšení. Podsvícená klávesnice nabídne čtečku otisků prstů a má o 40 % větší touchpad. Klávesnice je navíc plně kompatibilní s předchozí generací Surface. Dokoupit půjde také dokovací stanici, která nabídne tři USB porty, dva 4K DisplayPorty a samozřejmě ethernet pro zapojení do sítě.

microsoft-surface-pro-12.0

Celé zařízení má tedy po úspěchu předchůdců v podstatě předurčený osud, jen škoda, že se nedá koupit ve více státech, včetně ČR, kde pravděpodobně ani Surface Pro 4 dostupný nebude. Tam, kde k dostání bude, půjde tablet zakoupit za 899 dolarů za nejlevnější verzi, což je v přepočtu 21 800 korun.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat