Samsung si nechal patentovat nové tvrzené sklo – Turtle Glass

Samsung si nechal patentovat nové tvrzené sklo – Turtle Glass
2015-09-19T16:00:46+02:00
• 19. 9. 2015

Je známo, že Gorilla Glass od Corningu mělo zatím jen jednoho menšího konkurenta, a to Dragontrail Glass od japonské společnosti Asahi. V nedávné době si společnost Samsung nechala patentovat nový název, Turtle Glass a dle žádosti o patent lze vyčíst, že jde o nové ochranné sklo pro mobilní telefony, tablety, fotoaparáty a mnoho dalších zařízení.

Co se týče samotného názvu nového skla, tak ani Samsung nevybočuje ze zvířecího označení, takže ke gorile a drakovi nám přibude na trh i želva.

gsmarena_002

Samsung je jedním z největších zákazníku Corningu, takže pokud se Samsung chystá své sklo používat v budoucnu ve všech svých zařízeních, tak bude zajímavé pozorovat, do jaké situace se dostane Corning.

Dále se dá předpokládat, že poprvé se dostane nové sklo na trh až s příchodem dalšího top modelu od Samsungu, respektive Galaxy S7. Teď však můžeme jen vyčkávat na oficiální představení.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat