Microsoft VR Kit – cardboard po redmondsku

Microsoft VR Kit – cardboard po redmondsku
2015-09-28T16:34:53+02:00
• 28. 9. 2015

Jistě si vzpomínáte na Google Cardboard, kartonovou skládací krabičku, která po vložení telefonu může sloužit jako jednoduché brýle pro virtuální realitu. S něčím podobným nyní přichází i Microsoft, svůj experiment pojmenoval VR Kit a po vložení telefonu Lumia jej lze využít prakticky stejně, jako již zmíněný Cardboard od Googlu.

vrkit

17. října pořádá Microsoft v Moskvě hackathon, při kterém seznámí vývojáře se svou sadou VR Kit a rovněž budou mít účastníci příležitost si sami vyzkoušet tvorbu aplikací pro virtuální realitu. Zatím není mnoho informací o tom, zda bude VR Kit dostupný také k běžnému zakoupení pro uživatele. Vzhledem k tomu, že pro Windows Phone zatím není asi žádná aplikace, kterou by bylo možné takovýmto způsobem využít, není volný prodej moc reálný.

Není ovšem vyloučeno, že na hackathonu některý z vývojářů přijde s něčím, co by mohli využít i běžní uživatelé. Počkat si musíme až na 17. října, kdy bychom se o tomto projektu mohli dozvědět více informací.

Zdroje: microsoft-news.com, contests.techdays.ru

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat