Facebook přidává možnost 360° videí pro svou aplikaci i web

Facebook přidává možnost 360° videí pro svou aplikaci i web
2015-09-24T14:00:18+02:00
• 24. 9. 2015

Již známe 360° videa z aplikace YouTube, která fungují na Androidu, iOS i ve webové verze. Nutno dodat, že taková videa jsou poměrně populární a není se čemu divit. Přeci jen možnost otáčet kamerou a prohlížet si celou scénu, mezitím co se odehrává děj, je velmi pěkná možnost. Nyní se k YouTube přidává i Facebook, který podporu 360° videí přidává bez většího ohlasu.

nexus2cee_Facebook360VideoFullScreen

Nyní tak můžete ve svém Facebook streamu vídat i 360° videa. Pokud si je však chcete přehrát, rozhodně nedoporučuji to dělat na mobilním připojení, video jako takové, je totiž datově náročnější než to normální. Bohužel mám smutnou zprávu. Aktuálně lze posouvat kameru a měnit pozorovací úhel pouze za pomoci ručního ovládání – pokud tak chcete učinit, nestačí jen otáčet telefonem, ale posouvat prstem.

Pokud jste již aktualizovali aplikaci, můžete si pár 360° videí vyzkoušet u větších stránek – Discovery, GoPro, LeBron James & Uninterrupted, Saturday Night Live, Star Wars, či VICE. Navíc je zatím tato funkce dostupná pouze pro mobilní verzi Android a webovou verzi. Není jasné, kdy přijde aktualizace společně s touto funkcí pro iOS nebo proč již aktualizace nevyšla .

logo-app Facebook Facebook Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat