Další propad příjmů pro HTC

Další propad příjmů pro HTC
2015-09-06T07:19:44+02:00
• 6. 9. 2015
1

V srpnu se objevila nepotěšující zpráva pro výrobce HTC. Tržní hodnota společnosti klesla pod hranici hotovosti, kterou mělo HTC na účtech. V závislosti na to schválilo představenstvo HTC zpětný odkup akcí v hodnotě 2 miliard tchajvanských dolarů.

Vítám tuto příležitost zvýšit jmění akcionářů při vynaložení relativně malé části našich finančních prostředků,“ řekla Cher Wang, předsedkyně představenstva a generální ředitelka HTC. „Tento program odráží důvěru představenstva v to, že naše strategie diverzifikace ponese ovoce. Naše důvěra pramení také ze skutečnosti, že se nám již podařilo zavést správnou strukturu a procesy, díky nimž jsme se vydali na cestu k udržitelnému a ziskovému růstu. Velmi se těším na příležitosti, které na nás čekají ve světě chytrých telefonů, virtuální reality a lifestylových zařízení, a jsem odhodlána HTC dále rozvíjet jako společnost budoucnosti.

Bohužel špatné zprávy pokračují, byť ještě nejsou nejhorší. HTC vydalo zprávu, v které uvádí, že konsolidované příjmy za měsíc srpen činí 6,89 miliard tchajvanských dolarů, což je v přepočtu 213 miliónů dolarů. Pokud tento výsledek srovnáte se stejným obdobím v minulém roce, dojdeme k propadu o 52,62 %, jelikož v srpnu 2014 byl příjem HTC ve výši 449 miliónů dolarů.

HTC-in-trouble

Tyto výsledky nejsou povzbudivé a rozhodně vedení společnosti musí vymyslet plán, jak zachránit HTC. Údajně dojde k obratu s představením nového portfólia produktů společně s novým top modelem, jenž zatím nese označení HTC Hero. Avšak podobné scénáře tu již byly a nějak zůstávám skeptický, když se zde mluví jen o další vlně nových smartphonů.

HTC by se mělo zaměřit na totální změnu svých plánů a možná by nebylo od věci napodobit obchodní strategie čínských společností. Příklad by si mohli vzít třeba u značky Honor, nebo i jiných výrobců s e-marketingem.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vlastimil Bartošák

6. 9. 2015, 11:07

Je to jednoduché. Ať HTC sníží cenu a nenastavuje jí někde na 20K+. Prodeje pak půjdou sami :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat