Cyanogen spolupracuje s Microsoftem na další verzi Cyanogen OS, dočkáme se integrace Cortany

Cyanogen spolupracuje s Microsoftem na další verzi Cyanogen OS, dočkáme se integrace Cortany
2015-09-12T10:00:56+02:00
• 12. 9. 2015

Hlasová asistentka Cortana již nějaký ten čas slouží uživatelům Windows Phone, od konce července ji lze využívat na Windows 10 a jako beta verze je k dispozici také pro Android. Novinkou však bude pravděpodobná integrace v další verzi Cyanogen OS.

WP_20150824_19_12_21_Pro

Kirt McMaster, spoluzakladatel a CEO Cyanogenu, sdělil, že společně s Microsoftem spolupracují na hlubší integraci Cortany do další verze tohoto systému. Deníku International Business Times sdělil McMaster následující:

„Když Apple vydal Apple Music na WWDC, ukázal společně s touto službou integraci Siri. Ta bohužel nedokáže spolupracovat se Spotify, stejně jako s Apple Music. Na rozdíl od Siri dokáže Cortana od Microsoftu spolupracovat se Spotify a mnoha dalšími službami, takže s ní takovéto věci můžeme provádět.“

Dalším zajímavým tvrzením je, že by integrace nespočívala v samostatné aplikaci, jako je tomu na Androidu nyní. V takovémto případě bychom se mohli dočkat něčeho, co je momentálně implementováno právě v systému Windows Phone, kde je Cortana navázána na celý systém, lze ji využívat kdekoliv a i samotní vývojáři mohou integrovat vlastní hlasové příkazy pro Cortanu do svých aplikací.

„Přirozený jazyk spolu s inteligencí je velmi důležitý, ve formě aplikace to však nefunguje zcela ideálně, jste odkázáni na framework operačního systému, protože to je právě ten zdroj veškerých dat ze služeb, které dělají tuto inteligenci chytřejší.“

Prozatím ovšem není k dispozici více informací na toto téma, neví se, kdy by mohla být integrace uskutečněna a ani se neví, jakým konkrétním způsobem toho chce Cyanogen docílit. Jako obvykle tedy nezbývá než vyčkat, jak to vše nakonec dopadne.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat