Microsoft potvrzuje – Windows 10 Mobile vyžaduje minimálně 5GB úložiště

Microsoft potvrzuje – Windows 10 Mobile vyžaduje minimálně 5GB úložiště
2015-08-26T18:50:58+02:00
• 26. 8. 2015

Dlouho se spekulovalo nad tím, zda mobilní Windows 10 přijdou pro všechny telefony, včetně těch starších nebo se slabším hardwarem. Nyní již víme, které modely se dočkají v první vlně aktualizace, a dokonce víme, které modely nedostanou aktualizaci vůbec.

WP_20150823_18_39_45_Pro

Nemožnost aktualizovat některé modely spočívá v problému s interním úložištěm. Windows 10 Mobile podle nejnovějších informací od Microsoftu vyžaduje nejméně 5 GB, což je v případě telefonů s 8GB úložištěm. U modelů s 16GB úložištěm zabere systém 6 GB, u těch 32GB dokonce 7 GB. Z toho vyplývá, že telefony s interním úložištěm menším než 8 GB nebude možné aktualizovat na novou verzi systému. Dokazuje to také oficiální web Microsoftu, kde není ani zmínka o 4GB modelech s W10M.

Lumia_W10M_Storage_Requirements-Dotekomanie

Aktualizace se tím pádem nedočkají níže vypsaná zařízení. Většina těchto modelů není na českém trhu k dostání, v seznamu se ovšem nachází i levná Lumia 530 nebo HTC 8S, což jsou modely, které byly v ČR běžně k dostání a stále je několik uživatelů používá.

  • Alcatel One Touch Pixi 3 (Modely s Windows Phone)
  • Nokia Lumia 530
  • HTC 8S
  • Blu Win JR a JR LTE
  • Yezz Billy 4
  • Karbonn Titanium Wind W4
  • Kazam Thunder 340W, Thunder 450 a 450WL

Dobrou zprávou však je, že se Microsoft pokusí aktualizovat na Windows 10 Mobile veškeré modely s aktualizací Lumia Denim. V závislosti na konkrétním modelu se však mohou lišit funkce. Pokud by se to Microsoftu povedlo, pak by se v ČR dočkali všichni, kromě majitelů modelu Lumia 630 od Vodafone, ten totiž jako jediný v ČR zatím nedostal aktualizaci na Lumia Denim.

V případě, že by se to Microsoftu nepodařilo, stále je zde možnost, jak Windows 10 Mobile do telefonu dostat. Jednoduše si přes aplikaci Windows Insider stáhnete poslední build mobilního systému, stejně tak, jako se nyní získávají preview verze systému.

Zdroje: microsoft.com, wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat