Víme, které Lumie dostanou Windows 10 Mobile jako první

Víme, které Lumie dostanou Windows 10 Mobile jako první
2015-08-01T06:54:03+02:00
• 1. 8. 2015

Uběhlo jen pár dnů od oficiálního vydání Windows 10 pro počítače a tablety a Microsoft už pomalu oznamuje další informace k mobilní verzi nového operačního systému. Ten je v současnosti stále ve stádiu aktivního vývoje a uživatelé současných Lumií s Windows Phone 8.1 by se měli aktualizace dočkat nejdříve v listopadu.

joe-belfiore

O určitém pokroku ve vývoji se zmínil Joe Belfiore, ten v nedávném rozhovoru pro The Verge sdělil, že mobilní systém je již, co se funkcí týče, kompletní. Dle jeho slov se nyní Microsoft zaměří především na doladění a opravu toho, co v současné době nefunguje přesně tak, jak má.

Není vyloučeno, že do vydání finální verze ještě nějaké funkce přibudou, pro Microsoft to ale již není prioritní, nyní chce především opravit stávající chyby a celkově zrychlit chod a vylepšit plynulost systému.

windows-10-phones-small-1000x500_678x452

Na svých webových stránkách pak Microsoft zveřejnil to, na co většina uživatelů čekala již dlouho – seznam současných Lumií, které se aktualizace dočkají v první vlně, tedy bezprostředně po vydání finální verze systému.

Jedná se především o novější modely, aktualizaci dostanou okamžitě veškeré modely, které již na zádech nesou logo Microsoft, dočkají se také některé starší telefony od Nokie. Níže naleznete kompletní seznam těchto telefonů.

  • Lumia 430
  • Lumia 435
  • Lumia 532
  • Lumia 535
  • Lumia 540
  • Lumia 640
  • Lumia 640 XL
  • Lumia 735
  • Lumia 830
  • Lumia 930

Pokud vlastníte některý z výše zmíněných modelů, dočkáte se aktualizace pravděpodobně velmi brzy po vydání. Majitelé zbylých Lumií, včetně předchozích top modelů, dostanou aktualizaci později. Bohužel se již nepodařilo zjistit, jak velká bude prodleva mezi jednotlivými vlnami. Může se jednat jen o pár dnů, ale klidně i několik týdnů, či dokonce měsíců, nic prozatím není jisté.

Jisté je však to, že Windows 10 Mobile dorazí postupně na veškeré současné modely Lumia. Pokud by se po vydání nechtělo majitelům zbylých modelů čekat zbytečně déle, mohou si do telefonu W10M stáhnout přes aplikaci Windows Insider, která v současné době zprostředkovává stažení verze Insider Preview do podporovaných telefonů.

Rychlost vydání aktualizace ovšem nezávisí jen Microsoftu, ale také na operátorech, takže pokud vlastníte telefon, který byl zakoupen u některého z operátorů, může se vaše čekání na nové Windows ještě o nějaký ten týden protáhnout.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat