Jak nainstalovat Android aplikace na Windows 10 Mobile návod

Jak nainstalovat Android aplikace na Windows 10 Mobile [návod]
2015-08-08T15:22:58+02:00
• 8. 8. 2015
2

Project Astoria od Microsoft má umožnit uživatelům instalaci aplikací z Androidu na Windows 10 Mobile. Na internet nyní unikly soubory, které umožňují každému uživateli nainstalovat si APK do svého telefonu s W10M. Pokud jste zapojeni do programu Windows Insider a máte na své Lumii nainstalovaný preview Windows 10 Mobile, přinášíme vám podrobný návod, jak si do telefonu nainstalovat aplikaci nebo hru, která běžně funguje na Androidu.

windowsandroid

Ještě před tím, než se pustíte do celého procesu, musíte si uvědomit, že tímto můžete poškodit svůj telefon. Vše děláte na své vlastní riziko a Dotekománie nenese žádnou zodpovědnost za případné poškození vašeho telefonu. Postup funguje pouze na níže zmíněných telefonech.

  • Nokia Lumia 920
  • Nokia Lumia 925
  • Nokia Lumia 929 (Icon)
  • Nokia Lumia 830
  • Nokia Lumia 930
  • Nokia Lumia 1520
  • Nokia Lumia 635 (verze s 1GB RAM)
  • Nokia Lumia 730
  • Nokia Lumia 820
  • Microsoft Lumia 435
  • Nokia Lumia 928

Pokud jste seznámeni s možnými riziky a vlastníte některý z výše zmíněných telefonů s nainstalovaným systémem Windows 10 Mobile, můžete se pustit do přípravy. Předem si však musíte opatřit instalační APK soubor s aplikací, později ho budete potřebovat. Pro zdroj APK instalačních balíčků můžete použít web APKMirror.

  1. Stáhněte wconnect a nástroj ADB z Android SDK zde.
  2. Po stažení extrahujte oba soubory
  3. Otevřete složku wconnect, z té nainstalujte IpOverUsbInstaller.msi a vcredist_x86.exe
  4. Na svém telefonu jděte do nastavení, dále pak do Aktualizace a zabezpečení -> Pro vývojáře a zde povolte Vývojářský režim, poté zapněte také Zjišťování zařízení
  5. Nyní jděte do extrahované složky wconnect, a otevřete v ní příkazový řádek (Shift+pravé tlačítko myši > Zde otevřít příkazové okno)
  6. Poté bude potřeba připojit připravený telefon pomocí USB kabelu:
    • Po připojení telefonu přes USB zadejte do příkazového okna wconnect.exe usb a potvrďte příkaz klávesou Enter
  7. Poté budete vyzváni k zadání párovacího kódu, ten lze získat v telefonu, v nastavení Pro vývojáře. Úplně dole u položky Zjišťování zařízení klepněte na Spárovat a zadejte zobrazený kód do příkazového řádku v počítači a opět potvrďte klávesou Enter. Dávejte si při zadávání pozor na velká a malá písmena.
  8. Po úspěšném spárování přejděte do extrahované složky adb, ve které opět otevřete příkazové okno
  9. Ujistěte se, že je váš telefon správně připojen pomocí příkazu adb devices, ten potvrďte klávesou Enter a měl by se zobrazit seznam připojených zařízení
  10. Jedním z posledních kroků je příprava souboru APK, ten přesuňte do složky adb, ve které byste se měli momentálně nacházet
  11. Po přesunutí APK do složky zadejte do příkazového okna adb install NAZEVSOUBORU.apk (Místo NAZEVSOUBORU zadejte název vašeho souboru, příklad: adb install snapchat.apk)
  12. Poté stačí vyčkat, až se vše dokončí a aplikace by měla být nainstalována v telefonu, o úspěšném nainstalování se můžete přesvědčit na svém telefonu v seznamu aplikací, kde by měla být nově nainstalovaná úplně nahoře

Pokud vám nejsou některé z kroků v postupu jasné, můžete si pro jistotu přehrát přiložené video, ve kterém je postup detailně vysvětlen. Video je namluvené anglicky, bohatě však stačí sledovat obraz a řídit se výše popsaným postupem.

Na závěr bychom chtěli ještě jednou upozornit, že instalací aplikací nejen z neznámých zdrojů může dojít k poškození vašeho telefonu, pokud tedy Windows 10 Mobile testujete na svém primárním telefonu, nedoporučujeme experimentovat s tímto postupem a raději ho vyzkoušet na některém ze záložních telefonů, pokud takový máte.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Jan Čermák

9. 8. 2015, 10:49

Možná se pletu, ale u takto instalovaných aplikací asi nebude fungovat nic jako Push notifikace či IAP, nebo ne?

Přemysl Vaculík

VIP 9. 8. 2015, 10:59

Nebude, jelikož chybí Google Play Services.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat