Budoucí Android One zařízení možná nalezneme už za 1150 Kč

Budoucí Android One zařízení možná nalezneme už za 1150 Kč
2015-08-11T07:50:41+02:00
• 11. 8. 2015

Není žádným tajemstvím, že projekt Android One nesplnil očekávání. Ačkoliv se telefony začaly prodávat, přesto byla očividně cena nasazena příliš vysoko. Google chtěl ještě zachránit situaci uvolněním přehrávání offline YouTube videí, možností využívat offline Google Mapy nebo vypustil i svůj odlehčený vyhledávací engine. Bohužel, ani s těmito kroky si projekt nevede příliš dobře.

lava-pixel-v1-Android-One-840x463

Jedním z možných řešení, jež nám bylo představeno, je poměrně razantní snížení ceny. Další vlny telefonů by mohly být až za hranicí jakýchkoliv představ. Nově se má jednat o rozmezí 770 – 1150 Kč. Sami už musíte uznat, že za zařízení s poměrně slušným hardwarem a včas aktualizovaným systémem Android od Googlu, to už začíná pomalu, ale jistě vypadat velmi zajímavě.

Avšak nízká cena není jediným problémem Googlu. Firma čelí tvrdé konkurenci ze strany společností navrhujících software, který je kompatibilní s některými z pomalejších datových připojení v zemi. Google má také stále problém řádně obstarat pro místní obyvatele, kteří nemluví anglicky, jejich rodný jazyk.

Existuje několik bojišť, kde stále nevyhráváme a místní vyhledávání je jednoznačně tím nejzřejmějším,“ říká Rajan Anandan.

„Ode dneška za 10 let, bude miliarda Indů online. A když máme miliardu Indů online, jistě to bude mít velký vliv na celosvětové internetové ekonomiky.“

Google ještě hodlá investovat mnoho peněz do místních start-upů, aby tak zvýšil svůj pozdější vliv na dodavatele zařízení v zemi, kde je momentálně i velký problém dovozu telefonů z Číny. Dlouhodobějších plánů pro tuto obrovskou zemi s více než miliardou lidí má Google ještě dost a nám stačí už se jen pohodlně usadit a čekat, co bude dále.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat