Wi-Free – připojení k internetu „zdarma“ od UPC

Wi-Free – připojení k internetu „zdarma“ od UPC
2015-07-15T09:56:36+02:00
• 15. 7. 2015
6

V době, kdy byla aukce LTE frekvencí v ČR, se odhadovalo, že společnost UPC poskytující internetové připojení bude čtvrtým mobilním operátorem. To se nakonec nestalo. Dnešním dnem ale začíná firma konkurovat do určité míry velké trojce mobilních operátorů, jelikož spouští službu Wi-Free. V podstatě se jedná o způsob, jak využívat připojení k internetu i tam, kde nemáte k dispozici své pevné připojení skrze kabel.

Wi-Free logo cmyk

Pro chod Wi-Free využívá UPC nových modemů, které jsou u zákazníků. Konkrétně jich je k dnešnímu dni v ČR 220 000. Abyste mohli využívat připojení někoho jiného, musíte se první zaregistrovat na stránce my.upc.cz, s čímž se pojí další podmínka. Musíte být zákazníkem společnosti UPC. V tuto chvíli tedy může využívat tento typ připojení až 440 000 zákazníků.

Wi-Free je jedinečná bezplatná služba, která umožní připojení na Wi-Fi například na návštěvě u vašich kamarádů, známých nebo jinde v dosahu UPC Wi-Free modemů. Vaše mobilní zařízení využije oddělenou, sekundární Wi-Fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním přihlašovacím jménem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu,″ popisuje princip sdílené Wi-Fi sítě od UPC ředitel segmentového marketingu Jan Kohout.

Aby toho nebylo málo, Wi-Free lze využívat i v zahraničí (v Polsku, Švýcarsku, Nizozemí, Belgii, Irsku, Maďarsku a Rumunsku), kde je připraveno 5,5 miliónů hotspotů/modemů, a to vše v ceně, kterou už platíte dnes. Aby nedocházelo k přetěžování, tak k jednomu modemu může být takto připojeno skrze Wi-Free až 5 zařízení, přičemž rychlost je 10/2 Mbps.

wee-free5

Díky spojení vysokorychlostního internetu od UPC a služby Wi-Free vzniká unikátní Wi-Fi síť pro zákazníky internetu od UPC. Wi-Free je nezávislá a oddělená od domácí Wi-Fi sítě a jejím užíváním nedochází ke snížení šíře vyhrazeného přenosového pásma. Tím, že odpadne nutnost sdílet heslo k domácí Wi-Fi síti, zůstává zachována i bezpečnost sítě.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přijde mi to jako obrovsky nafouknutá bublina ze strany UPC :D…registrace sem, podmínka tam, to lidi nechtějí řešit. Pokud jdu ke kámošům, kde mají Wi-Fi, řeknu si zrovna o heslo, ne abych řešil někde jakési jednorázové heslo od UPC, natož abych musel být jejich zákazníkem. Vlastně ani moc nechápu, k čemu je to dobré, Free Wi-Fi to ze své podstaty ani konkurovat nemůže. Kvality služeb UPC jsem si už taky užil – především rychlost UP a DL velice často neodpovídá tomu, co si zákazník platí (ani se to tomu bohužel vzdáleně neblíží). Bylo by taky dobré zmínit, že do programu jsou automaticky zařazeni naprosto všichni zákazníci, naštěstí je ale možné nechat se „vyřadit z registru“. A o bezpečnosti této služby bych si taky dovolil docela pochybovat :D

Libor Foltýnek

17. 7. 2015, 8:08

Možná je to lokalitou, ale u UPC jsem už nějakých 10 let, jedu vždy na maximální možné rychlosti a jednou se mně stalo, že to jelo pomaleji, stačilo na chvíli vypnout modem a najelo to hned naplno.

Já se pohybuji hlavně po Brně a měl jsem problém na více místech. Přímo se servisními techniky (z firem, které si UPC najímá :D) jsem se o síti bavil a ti mi sami řekli, že v Brně je to na hranici kapacity, siť je zastaralá a ten jejich top tarif s 300 Mbit/s je v Brně k ničemu, protože toho nejde ani dosáhnout (nejen v Brně).

Libor Foltýnek

17. 7. 2015, 13:09

http://www.speedtest.net/my-result/4511675915
Mně to přijde v pohodě. Ten tarif má parametry 240/20, ne 300.

Hodně slušné…ale ten upload je u UPC žalostný. Já jsem se snad ještě ani jednou na rychlost deklarovanou providerem nedostal :D

Libor Foltýnek

17. 7. 2015, 13:21

Jasně, 100/100 by bylo lepší, ale i tak, velice málokdy potřebuju víc. Jo, posílám sice často výsledky práce a jsou to desítky až stovky MB, ale to hodím na server pod stolem a na download čekají oni, ne já ;)
Ale fakt je, že jakmile někdy (snad) uvedou tarif s lepším uploadem, asi jdu do toho.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat