Commodore PET – Android telefon s dvěma emulátory pro retro hry

Commodore PET – Android telefon s dvěma emulátory pro retro hry
2015-07-15T14:00:04+02:00
• 15. 7. 2015
1

V 80. letech Commodore International proslul výrobou jednoho z nejprodávanějších a nejpopulárnějších 8bitových počítačů – Commodore 64. V roce 1994 však tato společnost přestala existovat. Samotná obchodní známka nicméně nezmizela. Patří britské společnosti Commodore Business Machines Limited. A právě tato britská společnost se nyní rozhodla vydat chytrý telefon s označením Commodore PET.

Přístroj bude mít nainstalovanou upravenou verzi operačního systému Android Lollipop. Zřejmě největší zajímavostí bude přítomnost dvou emulátorů pro retro hry po prvním spuštění. Mělo by se jednat o VICE C64 emulátor a Uae4All2-SDL Amiga emulátor. Výrobce tak sází na to, aby zaujal milovníky opravdu těch nejstarších herních klasik. Další výbava je pak v zásadě dnešní střední třída mezi chytrými telefony.

 The-Commodore-PET The-Commodore-PET (1)

Commodore PET bude poháněný 64bitovým 8jádrovým procesorem z dílny MediaTek. K dispozici bude ve dvou variantách. První nabídne 16GB úložiště a 2GB operační paměti, druhá 32GB úložiště a 3GB RAM. U obou verzí pak půjde provést rozšíření skrze paměťové karty. Zařízení je dále vybaveno 5,5palcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080. Fotografie bude možné pořizovat 2 fotoaparáty – předním s 8 MPx, nebo zadním s 13 MPx. Výrobce dále vsadil na baterii s kapacitou 3000 mAh.

The-Commodore-PET (2)

Přístroj bude dostupný v Evropě a Americe. Bohužel oficiální prodej mine Českou republiku. V Evropě bude možné zakoupit Commodore PET v Itálii, Francii, Německu nebo Polsku. Cena by měla začínat na 300 dolarech (7 381 Kč) za variantu s 2GB operační paměti a 365 dolarech (8 980 Kč) za variantu druhou.

Zdroje: commodoresmart.com, phonearena.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Troll Hunter

15. 7. 2015, 19:09

K čemu ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat