Slice Intelligence – Prodeje Apple Watch v USA výrazně klesají

Slice Intelligence – Prodeje Apple Watch v USA výrazně klesají
2015-07-09T09:10:15+02:00
• 9. 7. 2015

Uvedení Apple Watch na trh se pojilo také s výraznými čísly v oblasti prodejů. Ty byly v samotném počátku opravdu rekordní. Alespoň co se týče trhu s chytrými hodinkami. Poslední statistiky však ukazují, že poptávka po chytrých hodinkách Applu výrazně klesá.

MW-DP535_applew_20150707095803_NS

Dle statistik společnosti Slice Intelligence Apple prodá každý den v USA méně než 20 000 hodinek. V některých dnech pak počet prodaných zařízení klesá i pod hranici 10 000 kusů. Zajímavé to je především v porovnání s prvními dny prodejů. Zde se jedná o výrazný pokles. Tehdy se Apple mohl pochlubit prodeji v průměru 200 000 kusů denně. Hned první týden od zahájení prodeje tak mohl Apple oznámit zhruba 1,5 milionu prodaných kusů hodinek.

Apple Watch

Překvapením jistě není ani to, že nejprodávanější verzí hodinek je tzv. Sport verze. Dražší verze tak velký zájem zákazníků nezaznamenaly. Například nejdražší verzi hodinek, tj. Apple Watch edice, zakoupilo méně než 2 000 zákazníků. Zde se zřejmě jedná o očekávaná čísla. Tato varianta hodinek totiž cílí opravdu na ty nejbohatší zákazníky. Je třeba myslet, že se stále jedná o průzkum a analýzu provedenou společností Slice Intelligence. Samotná společnost se často zabývá výzkumem trhu u společností prodávajících spotřební elektroniku a figurují v žebříčku Fortune 500.

O získání vyjádření Applu ohledně prodejů Apple Watch se snažil i Wall Street. Sama společnost však jakékoliv spekulace a čísla odmítla komentovat. Je důležité pamatovat také na to, že pro Apple je odvětví chytrých hodinek pouhým zrnkem v nabízejících produktech. Pokud by se však potvrdil takto výrazný propad prodejů, téměř jistě by to zanechalo nějakou odezvu ze strany Applu.

Zdroj: marketwatch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat