Philips uvádí na český trh první Android TV televizory

Philips uvádí na český trh první Android TV televizory
2015-07-15T18:21:50+02:00
• 15. 7. 2015
7

Operační systém Android od Googlu se v minulém roce rozdělil na několik dalších verzí – TV, Wear a Auto. Právě Android TV přichází oficiálně na český trh v podání společnosti Philips. Ta již u nás nabízí televizory se systémem Android, ale jednalo se jen o upravenou mobilní verzi s nadstavbou. Nově si ale můžete zakoupit televizory řady 7150 s Android TV.

7150MI1

Kromě specificky vytvořeného prostředí pro tento typ zařízení se můžete těšit na funkce, jako je třeba Google Cast. Pokud je televizor připojen na stejnou síť, ke které jste připojení se smartphonem, můžete velmi jednoduše a rychle odeslat obsah do televize. V Androidu TV nechybí Obchod Play, díky čemuž máte k dispozici aplikace, jež znáte z běžného Androidu, byť s trochu odlišným uživatelským prostředím. Nová série televizorů nabízí i mnoho jiného.

Televizory Philips řady 7150 UHD disponují obrazovou kvalitou třídy Pixel Precise Ultra HD zahrnující technologie Natural Motion a Ultra Resolution s hodnotou 800 Hz PMR (Perfect Motion Rate). Dokonalý zážitek ze sledování pak umocňuje třístranný Ambilight, který promítá na zeď za televizorem světlo, které svým zbarvením přesně odpovídá obsahu právě vysílanému na obrazovce.

Součástí hardwaru televizoru je i pokročilá technologie zpracování barev Colour Booster, která vylepšuje barevné podání pomocí 17bitového zpracování, což v přepočtu znamená až 2,25 triliónu barevných odstínů. Díky přirozené pleťové barvě, živé bílé a sytosti ostatních barev je obraz mnohem realističtější.

Televize Philips modelové série 7150 se vyrábějí ve velikostech 49 a 55 palců a jsou dostupné například u prodejců Datart nebo Alza za doporučenou maloobchodní cenu od 36 999 Kč.

Společné specifikace:

  • rozlišení Ultra HD (3840 x 2160)
  • frekvence 800 Hz
  • Čtyřjádrový procesor
  • úložiště 16 GB, rozšiřitelné
  • DVB-T/T2/C/S/S2

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael Bohacek

16. 7. 2015, 10:16

K podobným chytrým televizím by se hodila i nějaká krabička která s novým hardwarem aby po dvou letech celá televize z pohledu hardwaru nebyla hned na odpis ale takováhle krabička by musel být tak do 5K ne do 10K jak to má samsung

A ta krabička nebude po dvou letech z pohledu hardwaru na odpis? :D

Michael Bohacek

16. 7. 2015, 16:23

takhle by sis koupil třeba jednu televizi po dvou letech krabičku a potom krabičku takže by jsi měl stejný displej akorát že s výkonem srovnatelným který budou mít televize za 4 roky a ve výsledku by jsi ušetřil protože by jsi neplatil dvě televize ale jen malé krabičky

Pak nemá ale přece smysl přemýšlet vůbec nad koupí televize, už vůbec ne s Android TV. Stačí ti velký monitor, potažmo „obyčejná“ TV bez Androidu. Další úskalí je v tom, že ty krabičky jak ty říkáš :) nemají výkon ani porovnatelný s mobilními zařízeními.

Michael Bohacek

16. 7. 2015, 16:31

samozřejmě můžeš si koupit monitor k němu raspberry pi a vyjde to možná lépe ale už to nebude pro zbytek planety tak jednoduché a přívětivé k instalaci a výkon té krabičky si může potom škálovat výrobce jak chce bude to stejné jako externí grafika pro počítače já nemluvím o nějakém užasném vynálezu já mluvím o tomhle řešení http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/SEK-3500U/ZA
akorát aby to bylo třeba o polovinu levnější

Já nevím…mně přijde zase naopak zbytečná ta krabička, protože výkon tady těch zařízení jde podle mě více kupředu než v případě televizí, což znamená, že stárnou rychleji, takže i jejich hardware bude zastaralý dříve. Procesory v televizích bych neřekl, že jdou kupředu tak rychle. Otázkou je pak taky hardwarová podpora výrobce krabičky, v tomto případě Samsungu, navíc kompatibilita je podle specifikací dost omezená. Pokud chceš něco za cca polovinu, s lepší dostupností, lepším výkonem, Android TV a lepší kompatibilitou, šel bych do nVidie Shield TV…měl jsem možnost osobně vyzkoušet a výkonově naprosto dostačující (Tegra X1) i pro 4K rozlišení (i pro některé hry)…dostaneš tak krabičku + skoro dospělou konzoli za jednu cenu ;)

Honza Kopecký

15. 7. 2015, 22:23

Ta cena je pořád hrozně vražedná..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat