Android M odhaluje další novinky

Android M odhaluje další novinky
2015-07-16T07:28:52+02:00
• 16. 7. 2015

Google nedávno vydal druhou verzi Android M Developer Preview, která přinesla několik vychytávek navíc. Ty se týkaly hlavně možnosti vizuálních úprav. Bohužel již neobsahuje možnost změny vzhledu na tmavé téma, snad se jedná o dočasnou změnu a ve výsledku se vrátí. Web AndroidPolice objevil další změny, které obsahuje druhá verze.

Google se rozhodl, že do aplikace Telefon začlení i možnost přístupu do hlasové schránky. Tato nová záložka obsahuje jednoduchý seznam všech hlasových zpráv, které vám byly zaslány. U každé z nich najdeme několik možností, jako je přehrání, pozastavení, spuštění do hlasitého reproduktoru nebo smazání. Nechybí ukazatel délky hlasové nahrávky, možnost napsání SMS zprávy nebo zpětné zavolání. Samozřejmostí je smazání vzkazu.

nexus2cee_15-1

Tato novinka nebude automaticky dostupná u všech operátorů. V tuto chvíli je podporováno jen několik, ale Google slibuje, že postupně začlení podporu pro další.

Druhá novinka se týká instalovaných aplikací. Android M přináší hlavní změnu v oblasti oprávnění, kde uživatel může jednoduše zakázat přístup k některým součástem systému. Do této kategorie nově zapadá taktéž možnost čtení z úložiště a zápis do něj. Toto oprávnění je zaměřeno na situaci, kdy aplikace potřebuje přístup do oblasti, která není přímo určena pro ni.

Na druhou stranu aplikace nebudou potřebovat specifické povolení k přístupu k čtečce otisků prstů. Ve výsledku nebudete muset cokoliv povolovat, pokud bude potřeba využívat tento senzor.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat