Dotekománie doporučuje #98 – propracované počasí s mnoha výhodami

Dotekománie doporučuje #98 – propracované počasí s mnoha výhodami
2015-07-11T11:20:45+02:00
• 11. 7. 2015

V obchodě Google Play nalezneme mnoho aplikací, které jsou zaměřeny na předpověď počasí, v posledních týdnech však testuji jednu, která se podařila. Musím se o ní zmínit.

unnamed_result

iMeteo.cz patří k velmi propracovaným, o čemž svědčí jak vzhled, tak i počet widgetů a možnosti nastavení. Aplikace je zpracována do líbivého vzhledu, který je velmi jednoduchý a vyznáte se v něm hned od začátku. Levý vysouvací panel obsahuje v podstatě většinu ovládacích prvků, takže se nemůže stát, že byste něco nemohli najít. První položkou je Rychlý přehled, kde dojde po kliknutí k přechodu na úvodní stránku s počasím pro vámi nastavené místo. Tato obrazovka bude mít v pozadí fotku z okolí.

Screenshot_2015-07-07-18-49-48 Screenshot_2015-07-07-18-51-41

Ve spodní části obrazovky nalezneme informaci o tom, kolik je aktuálně stupňů, pod tímto číslem se nachází ještě pocitová teplota, která je pro mě podstatnější, protože se podle ní dá orientovat, jak venku doopravdy je. Další údaje nám ukazují procentuální vlhkost, rychlost větru a čas východu a západu slunce. Aby toho nebylo málo, v nejnižší části je hodinová předpověď.

Screenshot_2015-07-07-18-51-47 Screenshot_2015-07-07-19-03-27

V záložce Aktuální počasí nalezneme souhrn většiny českých měst. Seznam je vypsán pod sebou a u každého názvu je napsán stav mračen, teplota a pocitová teplota. Na této stránce taktéž nalezneme počasí v Evropě, k výběru máme z většiny zemí, avšak liší se počet zobrazených měst u každé z nich. Další funkcí je meteoradar, zde se vám zobrazí mapa s aktuálním snímkem srážek, zapnout si můžete i právě zachycené blesky a mít tak přehled o bouřkách.

Screenshot_2015-07-07-19-23-47 Screenshot_2015-07-07-19-13-57

Na radaru je možné i posouvání po časové ose, což zaručuje možnost vidět, jakým směrem se mračna pohybují. INCA-CE je předpověď zobrazující počasí v následujících hodinách a považuje se za nejpřesnější metodu předpovědi. Další funkcí je možnost zobrazovat webkamery, hledání je velmi jednoduché, protože stačí napsat název města a aplikace okamžitě vyhledá dostupné webkamery. V aplikaci je dostupná i konzultace následujícího počasí s profíky, stačí vyplnit pár údajů a následně jej odeslat, během dne se dočkáte odpovědi. Za řeč stojí i velké množství widgetů, jež splnily požadavky i uživateli náročnému jako já. Ve widgetech si jde nastavit další údaje jako zobrazení pocitové teploty, vlhkosti atd.

Screenshot_2015-07-07-19-44-15 Screenshot_2015-07-07-19-45-11

Celkově musím autory za aplikaci pochválit, jde vidět, že je vše dobře promyšleno. Rozhodně se nejedná o žádnou amatérskou splácaninu. Aplikace je dostupná pro operační systém Android, ke stažení je zdarma. V aplikaci si můžete zakoupit roční předplatné a získat tak několik výhod navíc.

logo-app iMeteo.cz Počasí meteoIdata Zdarma ANDROID logo-app iMeteo.sk Počasie meteoIdata Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat