Android M Developer Preview 2 přináší vychytávky

Android M Developer Preview 2 přináší vychytávky
2015-07-10T07:48:26+02:00
• 10. 7. 2015
2

Druhá verze Developer Preview pro Android M je venku a vývojáři od Googlu si pro nás tentokrát přichystali pěkné překvapení. To spočívá v možnosti odebrání všech možných ikon ze stavového řádku. Pokud tedy chcete mít nahoře „čisto“ a vidět pouze hodiny a stav baterie, nyní můžete.

an-dp-2.l

Pro přístup k těmto možnostem, stačí si povolit možnosti pro vývojáře a dále si najít položku UI tuner. Zde už si libovolně můžete povolit/zakázat zobrazované ikonky. Nicméně je zde ještě jedna malinká funkce. Na snímku výše, si můžete všimnout, že ikona baterie má v sobě procenta. I to si můžete v nové verzi developer preview nastavit.

an-dp-2

Demo mode je opravdu novinka, kterou ocení především vývojáři nebo ti, co rádi představují různé aplikace pomocí audivizuálního obsahu. Po zapnutí tohoto režimu, se signál a baterie, ve stavovém řádku, nastaví na 100 % a čas na 5:20 – tím se asi rovnou dozvídáme, jak bude Android M označován.

Další novinka se týká pořizování snímků obrazovek. Doposud jste měli možnost skrze notifikace si zobrazit obrázek, nebo jej rovnou sdílet. Nově zde přibylo tlačítko pro vymazání.

nexus2cee_Screenshot_20150709-141709-329x585

Dále Google ukazuje, jak pracuje na samotném prostředí Androidu. Například launcher prošel změnou v zobrazování aplikací. Odstranil rychlejší výběr skrze písmena, přičemž zachoval nejpoužívanější aplikace v horní části. Samotné vyhledávání bylo graficky odděleno.

nexus2cee_2015-05-28-16.05.21-329x585 nexus2cee_Screenshot_20150709-124730-329x585

Starší vs. novější

Zajímavou novinkou je horizontální přizpůsobení hlavní obrazovky na smartphonu. Doposud jste se mohli spokojit jen s vertikálním zobrazením, ale nyní se mobil přizpůsobí.

nexus2cee_2015-07-09-20.43.26-668x376

Je vidět, že Google pracuje na nové verzi Androidu celkem razantně a nebojí se změnit designové prvky. Ještě nás čeká pár aktualizací Androidu M, než dojde k oficiálnímu uvolnění nové ostré verze. Uvidíme, jak daleko Google zajde.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Hlavně by měli něco udělat s rychlostí UI a agresivním multitaskingem, který občas docela zbytečně ukončuje aplikace, které často uživatel používá. Na Lollipopu tím trpí jak Shield Tablet s prakticky čistým droidem, tak LG G3 s nadstavbou…launcher je neskutečně pomalý, než se zapnou základní aplikace, tak to taky trvá…o prodlevě mezi stiskem tlačítka pro aplikace na pozadí a zobrazením se raději ani nebavím, to je naprostá tragédie. LG G2 na KitKatu je mnohem rychlejší v základních úkonech než cokoliv s Lollipopem…pokud M-ko nenapraví tyto a další chyby, pak pro osobně nemá už Android ani význam.

Zdeněk Ambruz

10. 7. 2015, 12:13

vážně dojemné, jak google přidává super novinky, které některé custom rom mají už nespočet verzí…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat