Apple vydal veřejnou a třetí vývojářskou betu iOS 9

Apple vydal veřejnou a třetí vývojářskou betu iOS 9
2015-07-10T10:07:12+02:00
• 10. 7. 2015

Při představování nové verze systému iOS na vývojářské akci WWDC v červnu Apple sliboval uvolnění veřejné betaverze, což se také stalo. Nadcházející iOS 9 si nyní může vyzkoušet opravdu každý majitel iOS zařízení. V souvislosti s tím také společnost vydala třetí betaverzi právě této verze. Ta přináší několik novinek včetně integrace aplikace News.

ios9

Veřejná betaverze je dostupná pro všechna zařízení, která podporují iOS 8. Pro získání iOS 9 bety stačí zajít na tyto stránky, přihlásit se s Apple ID, zapojit se do testovacího programu a posléze dle pokynů betu nainstalovat. Veřejné betaverze budou pravděpodobně vycházet v delších intervalech než klasické bety pro vývojáře. Ty vycházejí zpravidla každé dva týdny.

 screen-shot-2015-07-08-at-2-26-29-pm
screen-shot-2015-07-08-at-2-29-46-pm

Třetí vývojářská betaverze přináší aplikaci News, která byla představena, avšak v prvních dvou betách zatím nebyla integrována. U nás v Česku máme bohužel smůlu, aplikace je skrytá, protože podporuje pouze USA. Dále je zabudována služba Apple Music po vzoru verze 8.4. Pod gesty v aplikaci Mail se nachází krom textu nově i ikonky. Siri již nevydává typický zvuk při aktivaci a fotky z přední kamerky se automaticky třídí do složky Selfies, snímky obrazovky pak do složky Screenshots.

screen-shot-2015-07-08-at-2-45-38-pm

Velkou novinkou je pak zvětšení kapacity složek na iPadu. Nově má složka matici 4×4 namísto původní 3×3. To může naznačovat přípravu na větší 12 palcový iPad, kde by rozložení 3×3 vypadalo komicky na tak velkém displeji. Finální verze iOS 9 se dočkáme na podzim tohoto roku.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat