Alcatel a Cyanogen – OneTouch Hero 2+ zrušen aktualizováno

Alcatel a Cyanogen – OneTouch Hero 2+ zrušen [aktualizováno]
2015-07-02T21:00:36+02:00
• 2. 7. 2015

Aktualizováno 2. 7.

Před čtyřmi měsíci společnosti Cyanogen a Alacatel oznámily společný projekt. Jednalo se o smartphone Alcatel OneTouch Hero 2+, který se měl dostat na trh se systémem Cyanogen OS. Bohužel došlo k rozhodnutí, že novinka nebude uvedena a nedostane se do prodeje. Důvodem má být nejasná budoucnost ohledně aktualizace na Android 5.1 Lollipop.

Alcatel-OneTouch-Hero-2-Plus1

I když došlo k tomuto razantnímu rozhodnutí, nejedná se o kompletní ukončení spolupráce. Týmy z obou společností stále hledají příležitost, jak uvést na trh mobil se systémem Cyanogen OS.

Původní článek 2. 3.

Alcatel na MWC představil model Hero 2+. Přístroj bude dostupný pro zákazníky v USA a v Kanadě. Hero 2+ je ale především výsledkem spolupráce Alcatelu se společností Cyanogen, Inc.

Přístroj je vybavený 6palcovým dotykovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. K ovládání telefonu poslouží také přítomný stylus. O výkon se postará procesor z dílny společnosti MediaTek. Konkrétně se jedná o 8jádrový MediaTek MT6592, přičemž každé z jader pracuje na frekvenci 2.0 GHz. Výkon procesoru je doplněn o 2GB operační paměť. Uživatelé budou moci využít 16 GB interní úložiště s možností dalšího rozšíření pomocí microSD karty.

alcatel-hero2plus-cyanogen

Telefonu samozřejmě nechybí ani dvojice fotoaparátů. Přední fotoaparát disponuje 5 MPx , zadní kamerka pak 16 MPx. Tato výbava umožní natáčet videa ve Full HD rozlišení se 30 snímky za sekundu. Zřejmě nejzajímavější je ale na celém přístroji předinstalovaný systém. Výrobce vsadil na Cyanogen OS 11, který běží na Androidu ve verzi 4.4.4.  Od čisté verze Androidu zde majitelé naleznou například aplikaci pro změnu témat, vylepšený fotoaparát a další.

CM_Timeline_2B2_optimizedVývoj značky Cyanogen ve zkratce, zdroj: https://cyngn.com

Celkové rozměry této novinky činí 160,5 x 81,6 x 7,9 mm. K dispozici bude zájemcům v USA a Kanadě za cenu 299 dolarů (7 348 Kč). Prodej bude zahájen skrze sítě Amazonu ve 2. čtvrtletí tohoto roku. Alcatel se dále nechal slyšet, že brzy budou následovat další zařízení s předinstalovaným Cyanogen OS.

Cyanogen Inc. – nová značka a partnerství s Qualcommem

Zdroje: androidcentral.com, pocketnow.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat