Samsung Galaxy Tab E oficiálně aktualizováno

Samsung Galaxy Tab E oficiálně [aktualizováno]
2015-06-16T06:55:24+02:00
• 16. 6. 2015

Aktualizováno 16. 6.

Nakonec jsme nemuseli dlouho čekat a Samsung oficiálně představil novinku Galaxy Tab E. Uniklé specifikace se potvrdily a stačí jen dodat, že například softwarovou stránku doplňuje kancelářský balík od Microsoftu. V současnosti je tablet dostupný v Tchaj-vanu, další dostupnost nebyla oznámena. Cena byla stanovena na 226 dolarů, což je v přepočtu 5 500 Kč.

 gsmarena_002 (6) gsmarena_001 (12)

Původní článek 14. 6.

Červnové vydání časopisu Tchaj-wan Mobile potvrdilo informaci týkající se nových řad tabletů od společnosti Samsung, které před několika měsíci získaly ochranné známky. Jednalo se o Galaxy Tab A, Galaxy Tab E, Galaxy Tab J a právě řada Galaxy Tab E by mohla být jihokorejským výrobcem představena v brzké době, protože je známa první dvojice modelů pod kódovým označením SM-T560/SM-T561.

Galaxy Tab E

Nejnovější únik odhaluje Galaxy Tab E 9.6, který má údajně 9,7palcový HD displej s poměrem stran 4:3. Výkon mu bude dodávat čtyřjádrový procesor Spreadtrum SC7730SE taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, 1,5GB operační paměť RAM a 8GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou až o dalších 128 GB. V 8,5mm těle najdete také 5megapixelový fotoaparát, přední 2megapixelovou kamerku nebo 5 000mAh baterii.

Galaxy Tab E (1) Galaxy Tab E (2)

Galaxy Tab E (4) Galaxy Tab E (5)

Varianta SM-T561 dostane ke všemu ještě podporu mobilního 3G internetu. Původní spekulace u softwaru počítaly s nejnovějším Androidem 5.0 Lollipop, ale bohužel nebude tomu tak. Lze zřejmě počítat jen s Androidem 4.4 KitKat doplněným o dětský mód. V budoucnu se může objevit vícero verzí, které nabídnout rozdílnou úhlopříčku displeje. Ovšem Samsung v úvodu omezí dostupnost pouze pro východní Evropu a Asii.

Galaxy Tab E (3) Galaxy Tab E (9) Galaxy Tab E (6) Galaxy Tab E (10) Galaxy Tab E (7) Galaxy Tab E (8)

Zdroje: winfuture.de, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat