Land Rover pracuje na softwaru, pomocí kterého půjde řídit auto na dálku

Land Rover pracuje na softwaru, pomocí kterého půjde řídit auto na dálku
2015-06-19T17:35:32+02:00
• 19. 6. 2015
3

Řídit auto mobilem? V dnešní době je i toto možné. Vývojářské oddělení společnosti Land Rover právě pracuje na softwaru, pomocí kterého budete moci ovládat svůj automobil přes svůj smartphone. V současné době je tento software nainstalován pouze v jednom vozidle, a to v Range Rover Sport. Prozatím je možnost pohybovat s vozidlem opravdu pomalu. Další předností tohoto vývoje bude i možnost naprogramovat si vlastní situace, jako například vjezd nebo výjezd z garáže.

range-rover-sport-remote-control

Tento software podle mě bude mít spoustu kladů, ale i záporů. Mezi klady patří například to, pokud s autem zapadnete do škarpy, tak pro vás bude jistě jednoduší z tohoto problému vycouvat, když budete mimo vozidlo a budete si moci pořádně prohlédnout terén i podmínky dané situace. Další velkou pomocí se stane v autoškolách, jelikož auto je vybaveno i standardními parkovacími senzory a lektorovi bude stačit pouhé kliknutí na obrazovku mobilního zařízení, jako je tablet nebo mobil, a auto se například samo otočí do protisměru nebo zaparkuje. Tím pádem velice ulehčí dostávání se z obtížných situací.

Otázkou je, na jaký dosah bude možno auto ovládat. Z mého pohledu mám největší strach z hacknutí daného vstupu a tím pádem ztráty ovládání automobilu. Představte si modelovou situaci: stojíte na semaforech a najednou se někdo dostane do ovládání a vy na okamžik ztratíte ovládání auta. To by mohl být opravdu veliký problém. Ale prozatím necháme vývojáře vyvíjet. Budeme se těšit na finální verzi tohoto softwaru.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Myslím si, že modelová situace nenastane. Věřím, že to bude ošetřeno například tím, zda je řidič na svém sedadle (pochopil jsem, že je to primárně pro řidiče) a nebo se to bude aktivovat tlačítkem na palubní desce?! Prostě se nebojím, že by se toto mohlo stát. A navíc, je to asi jako propojení telefonu s palubním HF – máte snad obavy, že se na něj napojí někdo jiný? Ke spárování zařízení k ovládání to bude chtít určitě kód a komunikace bude jistě šifrována.
Je to super nápad.

me se osobne libi například to parkování automatické, ale jinak řídit s tím třeba na dálnici opravdu nechci

Lukáš Breburda

20. 6. 2015, 22:33

Tento software není určen pro vysoké rychlosti, měl by zde být omezovač.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat