Huawei P8 přichází do ČR aktualizováno

Huawei P8 přichází do ČR [aktualizováno]
2015-06-03T14:25:07+02:00
• 3. 6. 2015

Aktualizováno 3. 6.

Takřka po dvou měsících přichází do České republiky Huawei P8 – hlavní top model pro tento rok. Maloobchodní cena byla stanovena na 12 990 Kč včetně DPH. Navíc se objeví v nabídce operátora Vodafone.

P8-Photo1-4 colors

Kromě toho výrobce začíná prodávat na našem území chytrý náramek TalkBand 2 za 4 590 Kč. Pokud ho budete chtít ve zlatém provedení s koženým páskem, výrazně si připlatíte – konečná cena je 6 790 Kč.

talkband2

Nepřehlédněte: Huawei P8 Lite přichází do Česka

Původní článek 15. 4.

O designovém i hardwarovém provedení nové vlajkové lodi společnosti Huawei se ví již delší dobu, hlavně díky únikům fotografií i specifikací na internet. Mnohým mohly údaje posloužit pro předběžné rozhodnutí, zda přejdou na novější model. Na dnešní konferenci v Londýně bylo vše uveřejněno a my jsme se dočkali top modelu. Nyní vám tedy přinášíme horké novinky.

hp8-1

Před samotným začátkem samozřejmě následovalo mnoho reklam, klipů a všemožných upoutávek. Vše naznačovalo, že model P8 bude obut kompletně do kovu, na rozdíl od svého předchůdce. Jeho tloušťka nakonec činí 6,4 mm, což je tenčí než iPhone 6 nebo Samsung Galaxy S6. Novinka má 5,2palcový FullHD IPS-NEO displej a pod šasi tepe 8jádrový Kirin 930 (64bit, big.LITTLE) o taktu 2GHz, interní úložiště má 16 GB , přičemž si ji můžete rozšířit o microSD kartu. Kapacita RAM se zastavila na 3 GB.

hp8-4 hp8-3

Na zadní straně najdeme snímač fotoaparátu, který má 13 MPx a je umístěn v oddělené černé či bílé „ohrádce“ v horní části zad zařízení. Fotoaparát prošel mnohými vylepšeními, například dvakrát lepší OIS (nyní až 1,6°), lepší ostření či RGBW senzor se čtyřmi barvami. Fotky byly porovnávány se snímky pořízenými pomocí iPhone 6 Plus a vypadají lépe, nicméně na objektivní porovnání si budeme muset počkat. Přední kamerka má 8 MPx.

Kapacita baterie je 2680 mAh, což není nijak závratné číslo, ale v podstatě se s tím počítalo. Systém by měl být Android ve verzi 5.0 Lollipop. V  Konečné rozměry zařízení činí 144,9 mm x 71,8 mm x 6,4 mm. Dostupnost na našem trhu se dozvíme později. Cena by měla být pod 530 dolarů (13 600 Kč bez DPH).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat