Firmy Alcatel-Lucent a T-Mobile úspěšně dokončily test sítě s rychlostí 400 Gbit/s

Firmy Alcatel-Lucent a T-Mobile úspěšně dokončily test sítě s rychlostí 400 Gbit/s
2015-05-26T12:04:59+02:00
• 26. 5. 2015

Zhruba kolem roku 2011 zprovoznily společnosti Alcatel-Lucent a T-Mobile své nové páteřní sítě s rychlostí 100 Gbit/s. Ty nyní zajišťují komunikaci mezi datovými centry, tvoří základ 3G a LTE sítí nebo propojují firemní zákazníky.

Nyní se znovu firmy T-mobile a Alcatel spojily a na zkušebním koridoru Praha- Hradec Králové o celkové vzdálenosti 320 kilometrů vyzkoušely novou technologii, která umožní přenos rychlostí až 400 Gbit/s. Celá technologie je zajímavá v tom, že není potřeba měnit současnou infrastrukturu. Není tak nutné investovat vysoké částky do nových optických kabelů. Zkušební provoz moderní optické síťové technologie 400G využívá hustý vlnový multiplex (DWDM, dense wavelength division multiplexing).

A-L 16_9

T-mobile tak odpovídá po poptávce zákazníků, kteří vyžadují stále vyšší kapacitu a zároveň je připravený do budoucna poskytnout ještě rychlejší velkoobchodní služby.

Ze zajímavosti Alcatel použil svou fotonickou platformu 1830 Photonic Service Switch (PSS) v kombinaci s 400G Photonic Service Engine (PSE).

„Jedná se o další úspěšný zkušební provoz naší technologie 400G, a znovu tak potvrzujeme pozici lídra na trhu IP sítí. Tyto zkušební provozy ukazují reálné možnosti využití našeho řešení 1830 PSS DWDM pro sítě s optickým přenosem dat. Poskytovatelé služeb díky tomu mohou plynule zvyšovat kapacitu a mohou růst spolu s požadavky zákazníků,“ řekl Alan Ilczyszyn, Territory Sales Manager společnosti Alcatel-Lucent.

zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat