YouTube má nové API, aplikace pro Windows Phone vyžadují aktualizaci

YouTube má nové API, aplikace pro Windows Phone vyžadují aktualizaci
2015-04-22T07:15:14+02:00
• 22. 4. 2015

YouTube nedávno změnil své API z verze 2 na novou verzi číslo 3, pro uživatele Androidu a iOS to neznamená žádně výjimečné změny, komplikace se bohužel objevují u systému Windows Phone. Vývojáři aplikací třetích stran musí s každou změnou API upravovat také svou aplikaci, aby byla schopna s novým API pracovat.

Například populární aplikace MetroTube byla poměrně včas aktualizována na verzi 4.6.0.0, která již zvládá komunikovat s novým API. Další populárnější aplikací je také myTube a i ta byla aktualizována na novou verzi 2.1.0.0, se kterou se lze taktéž připojit k nové verzi API.

you_c19cd

Bohužel oficiální aplikace YouTube od Googlu pro tento operační systém není k dispozici. Dříve se sám Microsoft pokusil udělat svou vlastní, která byla více než zdařilá a nabízela vše, co aplikace na ostatních platformách. Googlu se ale nelíbilo, že Microsoft blokoval reklamy, které se přehrávají před některými videi, a tak byl Microsoft donucen tuto aplikaci smazat. Vliv Googlu na YouTube aplikace pro Windows Phone je více než negativní, s novým API sebral uživatelům těchto aplikací důležité funkce jako třeba zobrazení počtu zhlédnutí videa, související videa a dále již nejsou dostupné například odběry a doporučení.

Pokud vývojáři nepřejdou na nové API a ponechají svou aplikaci v současném stavu, jediné, co uživatel uvidí, je video, které si můžete prohlédnout níže. Jedná se jen o několikajazyčné upozornění na změnu verze YouTube, česká část zní takto a naleznete v čase 1:03.

„YouTube přechází na novější verzi, kterou toto zařízení nebo tato aplikace nepodporuje. Další informace a tipy na sledování YouTube najdete na adrese www.youtube.com/devicesupport

Výše uvedená změna API má vliv i na jiná zařízení. Konkrétně Apple TV, kde mohou aktualizovat aplikaci majitelé 3. generace tohoto zařízení. Starší Apple TV ztrácejí přímou podporu. Bohužel majitelé první a druhé generace Google TV přicházejí o Youtube, zde se aktualizace týká jen 3. a 4. generace.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat