Xiaomi zapsáno do Guinessovy knihy rekordů

Xiaomi zapsáno do Guinessovy knihy rekordů
2015-04-12T17:45:36+02:00
• 12. 4. 2015
1

Festival Mi Fan, každoročně pořádaný společností Xiaomi k příležitosti narozenin, se v letošním roce zapsal do dějin. Respektive další milník už nezůstal bez povšimnutí Guinessovy knihy rekordů, kam byl zapsán rekord v prodeji chytrých zařízení a příslušenství za uplynulých 12 hodin. Narozeniny páté v pořadí, které se konaly 6. dubna, vynesly čínskému výrobci příjmy v těžko uvěřitelné výši 2,27 miliard jüanů (při přepočtu 9,4 miliard korun).

xiaomi-record-hugo-barra-710x465

Celkem za 12 hodin Xioami prodalo 2,11 milionů telefonů (v loni 1,3 milionů) v hodnotě 2,08 miliard jüanů a 38 tisíc Mi TV, 200 tisíc Mi Band, 247 tisíc Mi Power Strip v hodnotě 190 milionů jüanů. Za první 6 hodin se stihlo prodat 1,6 milionů telefonů, což dokazovalo, že čínský výrobce má před sebou velmi slibnou akci. Co se ještě týče zajímavostí z prodeje, tak první objednávka byla vyexpedována za 1 hodinu 27 minut od začátku prodeje.

K tomu navíc během celé akce bylo vyřízeno 500 milionu objednávek. Na mobilním trhu byste nepochybně těžko hledali podobně úspěšného výrobce, když pomineme kalifornský Apple. Letošní ročník festivalu zajisté přispěl k předpokládanému růst o 30 % a o samotné akci pravděpodobně neslyšíme naposledy. Všichni ti, kteří zapomněli, nechť zapisují 6. duben 2016 do svého kalendáře.

xiaomi-mi-festival-record-710x710

Zdroj: en.miui.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Xiaomi je prostě nejlepší… Děkuji

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat