Turing Phone – silné zabezpečení zařízení, nebo jen návnada?

Turing Phone – silné zabezpečení zařízení, nebo jen návnada?
2015-04-24T09:30:34+02:00
• 24. 4. 2015

O bezpečnosti mnohých systémů či přímo zařízení by se dalo polemizovat. Neustále také můžeme číst nebo slyšet o nové firmě, která propaguje své zařízení jako super zabezpečené proti všem možných útokům. Namátkou si můžeme vzpomenout na platformu Blackphone, která se již svým způsobem osvědčila a je v určitých kruzích hojně využívána. Na druhou stranu je to ale mnoho obyčejných uživatelů, kteří by také chtěli ochránit svá data.

TuringPhoneFront

Nyní na scénu přichází firma Turing Robotic Industries (TRI), která tvoří zařízení, jež by mělo být dostupné již letos v létě. Zařízení s názvem Turing Phone se s problémem zabezpečení potýká trochu jinak než ostatní. Hlavním tahákem je totiž decentralizované autentizační zabezpečení samotné firmy TRI, díky kterému by data mohla být v bezpečí více, než kdy dříve. Všechna data by totiž měla být v určitém smyslu oddělena od celé vnější sítě tak, aby případný útočník neměl šanci proniknout do zařízení jinak, než napadnout kompletní zabezpečení společnosti.

TuringPhoneFrontBack

Technologie společnosti Tri poskytuje dramatické zlepšení oproti logice Identity-Based Encryption, protože oba hlavní klíče (veřejný a jedinečný soukromý) se anonymně předinstalují do dodávaného telefonu.

Díky novým technologiím výroby, tj. lepší „namíchání“ slitin dohromady – konkrétně se jedná o zirkonium, měď, hliník, nikl a stříbro – by mohlo dosáhnout k masovému prodeji téměř okamžitě. Zařízení je totiž vyráběné z jedné „namíchané“ desky, z čehož lze usuzovat, že přebytečný odpad se blíží k 0 %. Další specifikace nejsou známy, ale snad se jich brzy dočkáme.

Na závěr bych chtěl dodat, že ač může být zabezpečení telefonu jakkoliv dobré, doposud zde vždy byla možnost, jak jej obejít. Pokud se společnosti TRI povede nějakým způsobem zabezpečit data bez ohledu na připojení k internetu a následné autentizaci, bude to jistě velký pokrok. Bohužel nic není 100 % potvrzeno a nám nezbývá nic jiného než čekat na další informace.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat