T-Mobile – vývoj a trendy chytrých zařízení a uvedení nových zařízení do prodeje

T-Mobile – vývoj a trendy chytrých zařízení a uvedení nových zařízení do prodeje
2015-04-08T11:57:20+02:00
• 8. 4. 2015

Osmého dubna si zástupci T-Mobile přichystali pro novináře tiskovou konferenci zabývající se trendy a vývojem chytrých zařízení. My jsme samozřejmě na této události nemohli chybět. Konferencí nás provázel Jakub Králík, senior manažer řízení terminálů a zásobování, společně s Janem Fišerem, manažerem inovací.

main

Podíl chytrých zařízení a tabletů

Nejprve se budeme věnovat číslům o podílu chytrých zařízení. T-Mobile registruje za posledních 5 let šestinásobný nárůst podílu chytrých telefonů na celkových prodejích. Z původních 12 % tak nyní tato čísla stoupla až na 76 %. Překvapením jistě není, že dominantním systémem je Android. Tato čísla se ale týkají pouze chytrých telefonů.

U tabletů byl zaznamenán od roku 2013 nárůst ještě výraznější – konkrétně patnáctinásobný. O úspěch v oblasti tabletů se nemalou měrou podílel iPad od Applu. Pro operátora jsou však významné prodeje tabletů značky Prestigio, které dlouhodobě zaujímají 50 %. To lze přičíst například příznivé ceně zařízení této značky. Důležité je také podotknout, že tablety, které T-Mobile prodává, disponují pouze mobilní konektivitou.

Přesto se však tablety v prodejích nemohou s chytrými telefony měřit. Chytré telefony k únoru letošního roku zabírají v prodejích 78 %, tablety pouhých 22 %. Přímou souvislost mezi těmito typy produktů však hledat nemusíme. Zatímco telefony jsou často naším hlavním zařízením, které využíváme skutečně aktivně, tablety jsou spíše doplňkem.

LTE

V poslední době ve světě roste význam LTE sítí a chytrých telefonů s podporou těchto technologií. Česká republika se od tohoto trendu výrazněji neliší. Současná penetrace chytrých telefonů s LTE u T-Mobile činí 7 %. Operátor tak meziročně zaznamenal ztrojnásobení podílu těchto prodaných chytrých zařízení. V současné době je v nabídce operátora celkem 63 produktů, které LTE sítě podporují (čísla zahrnují telefony, tablety a modemy). Tato data jsou aktuální k únoru 2015. Zde je třeba počítat s tím, že se nabízené produkty mění každým dnem. Při porovnání s únorem 2014 si nicméně můžeme všimnout významného nárůstu. V loňském roce bylo v nabídce tohoto operátora 30 produktů s podporou LTE sítí.

presentace1 prezentace2

I z těchto čísel si lze odvodit, že T-Mobile momentálně sází na přístroje s podporou LTE sítí. Zatímco v roce 2014 (únor) bylo v nabídce pouhých 26 % zařízení podporujících LTE sítě, v únoru 2015 již tato nabídka činila 75%. A dá se také očekávat , že tato čísla budou růst i nadále.

Nabídka nových telefonů

T-Mobile nás na konferenci také potěšil informacemi o startu prodeje nových zařízení. Od 8. dubna si mohou zákazníci zakoupit nový top model od společnosti HTC – One M9. T-Mobile se tak stal prozatím jediným oficiálním distributorem tohoto přístroje v České republice. Pro prvních 100 zákazníků, kteří se rozhodnou tento model zakoupit, obdrží zdarma Dot View pouzdro (pouzdro však zákazníci obdrží až v květnu). K dostání bude za cenu 19 900 Kč.

Do prodeje se také dostává zahnutý telefon LG G Flex2. V naší redakci již tento telefon testuje Miroslav Růžička a vy jste se s obecným představením tohoto přístroje mohli setkat v posledním díle pořadu Na Dotek. LG G Flex 2 lze na prodejnách zakoupit za  17 251 Kč.

Řadu z vás také zajímá, kdy bude odstartován prodeje Samsung Galaxy S6 a S6 edge. U T-Mobile bude zahájen prodej 17. dubna. Zájemci si jej budou moci předobjednat od 14. dubna. Prvních 300 ks Galaxy S6 ve verzi s 32GB pamětí bude se slevou 3 989 Kč, pokud si zákazník při koupi prodlouží také smlouvu. Pro takového zákazníka bude k dispozici 32GB varianta Galaxy S6 za 16 101 Kč. V případě, že se rozhodnete u T-Mobile pro klasický nákup těchto přístrojů, tak si připravte 19 999 Kč pro 32GB variantu Galaxy S6 a 23 799 Kč pro 32GB variantu. Do budoucna také mohou zákazníci počítat se 64GB variantou Galaxy S6 v modré barvě a 64GB variantou Galaxy S6 Edge ve zlaté barvě.

phonesHTC One M9, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge 

To však nejsou všechny přístroje, které T-Mobile uvádí do prodeje. V nabídce můžeme počítat také s odolnými telefony jako je Galaxy Xcover 3 nebo připravovanou Xperia M4 Aqua. Skutečně náročný uživatel může nalézt zalíbení v telefonu CAT B15Q. Do prodeje je zařazen také odolný tablet Samsung Galaxy Tab Active.

edge s6 all

Zdroj: Konference a tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat